Pr. Pimen, apel către românii din diaspora să revină acasă: Am vorbit cu o doamnă în Germania, care mi-a spus că sunt peste 1.000 de familii cărora li s-au luat copiii

Părintele Pimen Vlad, unul dintre cei mai apreciați duhovnici români, îi invită pe românii din diaspora să revină acasă, de dragul copiilor lor.

Starețul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” de la schitul Lacu din Muntele Athos spune că românii trebuie să revină acasă de dragul copiilor.

Părintele a explicat că după moartea părinților, copiii vor rămâne străini în țara în care sunt și străini în România.

Mai mult, părintele Pimen Vlad a exemplificat cu cazul Germaniei, unde spune că există peste 1.000 de familii cărora statul le-a luat copiii, fără motiv întemeiat.

'N-am fost de acord cu ideea asta: unul acasă, unul în străinătate. Relațiile astea nu țin mult. Ați văzut că mai mereu am spus, în filmările mele, despre întoarcerea în țară: mai devreme sau mai târziu.

Chiar la aceia care s-au hotărât să nu se mai întoarcă, să-și pună în vedere și lucrul ăsta, că trebuie să se întoarcă. Nu pentru ei, pentru copiii lor. Pentru că ei or să plece din lumea aceasta și copiii vor rămâne într-o țară străină, ai nimănui.

Degeaba se gândesc că le fac acte acolo: o să fie străini acolo, străini pentru aici. Oameni fără țară. Și avem o țară frumoasă, cu oameni buni, credincioși.

Deci, vă spun din partea ca om care-s plecat de 30 de ani și care vin în țară, merg prin multe orașe: și am văzut că într-adevăr oameni buni și tineri buni. Avem încă mulți oameni aproape de Dumnezeu.

Se poate și în România, la început e mai greu să te adaptezi. Chiar am vorbit cu o doamnă în Germania, care mi-a spus că sunt peste 1.000 de familii cărora li s-au luat copiii (de către stat). Fără motiv. În cazul ei, au spus că fetița e prea atașată de mama ei. Gândiți-vă ce motiv…

S-a dat o lege în Parlamentul Eropean prin care oricând poate să-ți ia copilul. În România e încă libertate.

Părinte, mă întreabă mulți, de ce ai spus că o să fie timpul să nu ne mai putem întoarce? Știți pentru ce? Discutați cu toate mamele cărora li s-a luat copilul. Mâine s-ar întoarce dacă li s-ar da copilul înapoi.

Vor să se întoarcă și nu mai pot. Vedeți?”, a explicat părintele Pimen în cadrul conferinței ținute la Iași săptămâna trecută, scrie R3media.

enter image description here