Pr. Arsenie Papacioc: Să căutați să fiți pomeniți la Sfintele Liturghii!

Îndemnul Pr. Arsenie Papacioc:

,,Să căutați să fiți pomeniți la Sfintele Liturghii. Pentru ca se pune, dragii mei, in Sfantul Sange, particica aceea cu numele tau.

Si se spune asa de preot: “Spala, Doamne, pacatele celor ce s-au pomenit aici, cu cinstit Sangele Tau , pentru rugaciunile sfintilor Tai”.

Si se pun toate de pe disc, in potirul cu Sfantul Sange. Si va dati seama , unde poti sa fii, chiar daca esti mort, chiar daca esti viu esti salvat; se pomeneste si pentru morti si pentru vii. Si cat te costa?

Cautati sa fiti pomeniti la Liturghie. Fie ca va cunoaste un preot sau va cunoaste duhovnicul, fie ca fratiile voastre dati la Liturghie, dar sa fiti pomeniti. Asta e totul.

Liturghia nu e o lucrare omeneasca, dragii mei. Nici ingereasca. E direct divina! Pentru ca nu poti tu sa transformi acolo.

El este Cel ce este. Si daca ar fi cu putinta sa se deschida cerurile si chiar tavanul Altarului, n-ai vedea in cer mai multa lumina si mai mult asezare cum este in Sfantul Altar, cu ingerii, caci Hristos este cu noi. Noi chiar avem o rugaciune, cand facem Vohodul:

“Si fa, Doamne, sa intre cu noi si ingerii care Iti slujesc impreuna cu noi!” Deci preotul are autoritate. Pentru ca ei sunt acolo: o gloata de ingeri! E Hristos! Ce, te joci?! Deci, cautati sa fiti pomeniti la Liturghie." - Arhim. Arsenie Papacioc

Cum biruim tristețea și depresia - bolile secolului. Pr. Arsenie Papacioc: Gândiți-vă la lucrul acesta!

Părinte Arsenie Papacioc, cum să luptam împotriva duhului tristeții?

Păi, să fiți veseli! Dragă, eu știi ce vă spun, cu toată siguranța: ori și ori și orișicare ar fi motivul unei întristări sau al unei mâhniri, nu este de la Dumnezeu, ci este numai de la draci! N-avem motive să fim triști!

Dacă ți se creează și instalează starea aceasta de permanentă tulburare și agitație, de tristețe ucigătoare, atunci își face cuib satana acolo și-și clocește ouăle!

Nu mai poți nici să te rogi, nu mai poți lucra liniștit, nu mai poți iubi, nu mai poți vedea cu perspicacitate nițel în viitor, cu rațiunea pe care ți-a dat-o Dumnezeu!

Nu mai poți face absolut nimic bun, pentru că tu ești trist. Adică nu mai ești în stare de nimic – o stare drăcească foarte greu de suportat.

Când sunteți triști, gândiți-vă la lucrul ăsta: „Stai, că este ceva drac aici!” Și nicidecum nu acceptați! - Părintele Arsenie Papacioc.

Cuviosul Ambrozie de la Optina: Dacă vrei să scapi de tristețe, nu-ți lipi inima de nimic și de nimeni. Tristețea provine din atașamentul de lucrurile văzute.

Tristețea vine din îngâmfare, când nu ni se face voia, când ceilalți nu vorbesc despre noi așa cum am vrea și, de asemenea, vine din râvna de a depune eforturi peste puterile noastre.

enter image description here

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.