Cum este descris ÎPS Teodosie de către pr. Pimen Vlad: Abia când îl cunoști de aproape îți dai seama de lucrul ăsta! / Video

Pr. Pimen Vlad, starețul Chiliei 'Intrarea Maicii Domnului în Biserică' de la Schitul Lacu din Sf. Munte Athos s-a aflat în pelerinaj prin România.

Părintele Pimen Vlad s-a aflat la hramul Mănăstirii Rarău, dar și la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși de la Timișoara.

Mai mult, Pr. Pimen Vlad a relatat cum s-a oprit la Constanța unde a avut o scurtă întâlnire cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

'Mai presus de toate, un om minunat, plin de blândețe și de bunătate! Abia când îl cunoști de aproape îți dai seama de lucrul ăsta!', îl portretizează pe ÎPS Teodosie starețul român de la Muntele Athos, într-o filmare publicată pe data de 28 august 2023 pe canalul de YouTube „O chilie athonită”.

VIDEO

Citește și - Pr. Pimen Vlad a relatat o minune cu icoana Sfinţilor din Închisorile Comuniste

„​I-am văzut pe toţi sfinţii aşa cum sunt în Icoană cu hainele vărgate, că erau vii şi veneau spre mine strigând foarte supăraţi:

Pune-ne pe perete, pune-ne pe perete... Atunci m-am trezit foarte speriată şi m-am dus direct în balcon, am scos Icoana şi am adus-o ca să o pun pe perete.”

Această minune mi-a povestit-o o femeie:

„Soţul meu a primit o icoană cu Sfinţii de la Aiud şi voia să o pună pe perete. Atunci eu i-am zis că avem destule icoane pe pereţi şi nu mai este nevoie să punem şi altele. Şi mai bine să o ducem la ţară şi să o punem pe un perete la casa de acolo.

Soţul meu nu s-a împotrivit, ci a luat icoana şi a pus-o în bagajul pe care trebuia să îl ducem la ţară. Bagajul a stat vreo două săptămâni în balcon şi în noaptea dinaintea plecării la ţară am avut un vis.

I-am văzut pe toţi sfinţii aşa cum sunt în icoană, cu hainele vărgate, că erau vii şi veneau spre mine strigând foarte supăraţi:

Pune-ne pe perete, pune-ne pe perete... Atunci m-am trezit foarte speriată şi m-am dus direct în balcon, am scos icoana şi am adus-o ca să o pun pe perete. Soţul meu dormea.

Am căutat ciocanul şi un cui şi atunci noaptea am pus icoana pe perete. M-am chinuit un timp până să găsesc un loc să intre cuiul. Şi abia apoi am avut curajul să mă culc, încă tremurând de frică.

A doua zi, când să plecăm, soţul a văzut icoana pe perete şi m-a întrebat mirat dacă nu o mai ducem la ţară. Atunci i-am răspuns: las-o că stă bine pe perete, ce nu-ţi place la ea. Dar nu i-am spus nimic de vis. A dat şi el mirat din umeri, dar nu a mai zis nimic.

În sinea lui s-a bucurat mult, căci avea evlavie la Sfinţii din Închisorile Comuniste, având chiar şi o bucăţică de la Sfintele Moaşte ale lor. Despre vis i-am spus abia după ce ne-am întors de la ţară”.

(Monahul Pimen Vlad, Povestiri duhovniceşti, volumul II, Editura Axa, Botoşani, 2013, pp. 77-79), conform Doxologia.

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.