Educația copiilor începe din momentul conceperii lor. Ce ne îndeamnă Sfinții Părinți

Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că exemplul părinților pentru copiii lor este totul. De exemplu, modul în care vorbesc soțul și soția îi va influența pe copii. Dacă soțul o insultă, o atacă, o înjură pe soție și viceversa, copiii sunt răniți și se obișnuiesc să se comporte astfel.

Respectul, dragostea, ascultarea sunt cel mai bine inspirate către copil prin exemplul personal al prinților. Acestea sunt greu de predat în cuvinte seci.

Este foarte diferit să faci ceea ce ți se spune din frică, disciplină, constrângere sau obligație și cu totul altceva să preferi voința celuilalt în locul iubirii.

De mici trebuie învățați că bunurile se dobândesc prin efort

La lecții, jocuri, sport, copiii ar trebui să fie învățați de mici că bunurile se dobândesc prin efort, trudă, luptă, efort, dificultate, răbdare și perseverență.

Așadar, nu este corect să le prezentăm totul cu ușurință. Este bine să-i învățăm să încerce, să ceară ajutorul altora, să se smerească, să se complimenteze, să iasă din individualism, egoism și avariție.

Copilul va învăța cum reacționează părintele la boală, durere, dificultăți, lipsuri și întârzieri și va acționa în mod similar.

Sfântul Ioan Gură de Aur spune că o mustrare cu o privire severă sau un cuvânt este suficient pentru pedeapsă. Violența, mânia, furia sunt păcate și din rău nu vine binele.

Predarea ar trebui să ridice întrebări în rândul elevilor, care nu ar trebui să fie ființe pasive și lipsite de reacție, ci ar trebui să fie participanți activi în frumoasa călătorie a învățării.

Un profesor bun îi stimulează pe copii, îi face să se intereseze, să se întrebe, să obțină ceva din căutarea, inițiativa și practica lor personală, iar apoi ceea ce obține va păzi mai bine și cu mai multă sârguință. Toate aceste eforturi ar trebui să ducă la cucerirea și experimentarea Adevărului.

O ploaie torențială este mai puțin benefică decât o ploaie lentă

Sfântul Grigorie Teologul spune că o ploaie torențială este mai puțin benefică decât o ploaie lentă, pentru că prima sapă pământul și spală solul, în timp ce cea de-a doua udă benefic pământul și îl face fertil și roditor. La fel este și cu educația copiilor.

Cu prudență și cu dreaptă măsură să fie lauda!

Sfântul Ioan Gură de Aur consideră că filantropia, simpatia, lauda discretă și răsplata morală dreaptă dau mai mult bine, spunând: Cel care a reușit să fie lăudat va avea o dorință mai acerbă pentru ceva mereu mai bun. Dar cu prudență și cu dreaptă măsură să fie lauda!

Sfinții părinți doresc ca fiecare educator să reglementeze puterile sufletești ale copiilor, să știe ce ajută cel mai bine pe fiecare copil ca entitate psihosomatică diferită, să fie filantrop și iubitor de Dumnezeu, smerit, fără a prefera nimic mai mult decât pe Dumnezeu, având darul de a învăța.

Educația copiilor începe din momentul conceperii lor

Fericitul Bătrân Porfirie Causocalivitul spune că "educația copiilor începe din momentul conceperii lor.

Fătul aude și simte în pântecele mamei sale. Da, aude și vede cu ochii mamei. Este conștient de mișcările și sentimentele ei, chiar dacă mintea sa nu este încă dezvoltată.

Fața mamei se întunecă și fața copilului se întunecă. Mama se enervează, prin urmare și fătul se enervează. Tot ceea ce simte mama, tristețe, durere, frică, anxietate etc., trăiește și copilul din pântece.

Dacă mama nu dorește copilul, dacă nu-l iubește, acesta simte acest lucru și se creează traume în suflețelul său, care îl însoțesc pe tot parcursul vieții.

"Mama trebuie să se roage mult în perioada sarcinii"

"Opusul este adevărat în ceea ce privește sentimentele sfinte ale mamei. Când are bucurie, pace, iubire în embrion, i le transmite în secret, așa cum se întâmplă în cazul copiilor născuți. De aceea, mama trebuie să se roage mult în perioada sarcinii și să iubească fătul, să-i mângâie burta, să citească psalmi, să cânte tropare, să trăiască o viață sfântă.

"Ce responsabilitate și ce onoare!"

Aceasta este și în folosul ei, dar face și sacrificii de dragul fătului, pentru ca pruncul să înceapă o viață sfântă, pentru ca acesta să dobândească de la început dispoziții sfinte. Ați văzut cât de delicat este pentru o femeie să nască un copil? Ce responsabilitate și ce onoare!"

Toți părinții trebuie să își crească copiii pentru Dumnezeu, mai spune Sfântul Ioan Gură de Aur. enter image description here

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.