De ce Sf. Serafim de Sarov îi întâmpina pe oameni tot timpul anului cu salutul 'Hristos a Înviat, bucuria mea!'. PS Teofil de Iberia, explicație

Sf. Serafim de Sarov îi întâmpina pe oameni tot timpul anului cu salutul "Hristos a Înviat, bucuria mea!". PS Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, a explicat gestul Sfântul Serafim de Sarov.

'Fiecare zi poate să fie o zi a Învierii! Noi sărbătorim și ne amintim duminica, dar fiecare zi pe care ne-o dăruiește Domnul poate și trebuie să fie o zi a Învierii.

La Paști, auzim un stih din Psalmi Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul ca să ne bucurăm și să ne veselim întrânsa. Toată Săptămâna Luminată, de luni până sâmbătă, cântăm aceeași slujbă, spunem în fiecare zi Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul ca să ne bucurăm și să ne veselim întrânsa.

Nu doar duminica, ci mereu. Fiecare zi pe care ne-o dăruiește Dumnezeu este ziua mântuirii. Este o zi în care putem să trăim bucuria Învierii și să o împărtășim și altora.

Și Sfântul Serafim trăia bucuria Învierii în fiecare zi. De câte ori se întâlnea cu cineva împărtășea această bucurie și îi saluta pe toți, în tot timpul anului, cu Hristos a Înviat!', a menționat PS Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, în cadrul emisiunii Abc-ul Credinței.

Citește și: Pot fi pedepsiți copiii pentru păcatele părinților? PS Teofil de Iberia, explicație

enter image description here

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.