Avva Credo: Cum poate lumea să fie atât de naivă să creadă că poate să facă ceva fără Creatorul ei?

''Mă tot minunez cât de eronat gândește lumea cu privire la problema Bisericii pe pământ și bine-nțeles și la cea a religiozității și a duhovniciei.

Eu mi-aș pune primordiala întrebare: dacă lumea pierde legătura cu Dumnezeu, pe mâinile cui va rămâne? Și dacă stau și gândesc înțelept, fără Biserica lui Hristos, cum se poate ține legătura?

Prin psihologie, prin filozofie, prin sport, prin poezie, prin mentalități profane, prin culturi laice? Oare nu Biserica ne descoperă nouă adevărul despre Dumnezeu? De ce oare atâta ură și aversiune împotriva ei?

Nu Biserica vine până la urmă cu răspunsul la problemele noastre afective și duhovnicești? Cum poate lumea să fie atât de naivă să creadă că poate să facă ceva fără Creatorul ei?

Și încă să mai ai imbecilitatea să te mai și răzvrătești prin toate concepțiile și actele de cultură și să-ți mai și inventezi dumnezei străini din filozofii caraghioase și infantile pe deasupra.

Prostia este un fenomen aparte aici, dar orbirea ochilor ce văd real revelația supranaturală și pe cea naturală nu o înțeleg.

Dacă sfinții au fost omorâți, care au arătat lumii o viață în Hristos fără cusur, de noi neputincioșii ce să zicem? Dacă pe ei nu i-au priceput, pe noi cum o să ne priceapă?

Și mai ales când ne gândim ce suntem datori să cerem lumii să facă pentru mântuire în astfel de timpuri.

Cum să facă această lume oarbă pasul spre mântuire, spre această cruce a sfințeniei și a nevoințelor duhovnicești, când ea tânjește după ,,pâine și circ" în arenele foamei de jocuri și de desfrânări lipsite de măsură?

Cred că este nevoie de rugăciune și de mai multă stăruință în a-i arăta adevărul, până nu va veni peste ea mânia lui Dumnezeu...'', a scris Avva Credo (pr. Arsenie Gălăţan, stareţul Mănăstirii Muntele Rece, judeţul Cluj) pe pagina sa de Facebook.

Citește și - Ce folos dacă nu ești păcătos, dar ești mândru?

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.