“14 februarie - Valentine’s Day”. Pr. Dan Damaschin: Ce ar fi dacă...

"Valentine's Day"

Ca să nu creadă careva că am eu ceva cu iubirea sau, Doamne ferește!, cu sfinții cinstiți în 14 februarie, de "Valentine's Day", îmi arunc privirea în calendarul cel ortodox și, ia ghiciți ce găsim?!

Avem, o dată, Sfânta Muceniță Valentina din Cezareea, pe 10 februarie, Sfântul Valent pe 16 ale aceleiași luni, apoi pe Sfântul Mucenic Valentin din Rodostol, pe 24 aprilie.

Cel mai cunoscut pare a fi Sfântul Mucenic Valentin episcopul Umbriei de pe 30 iulie, dar mai avem sfinți și 6 iulie - Sfântul Valentin Preotul, pe 18 iulie, din nou o altă Sfântă Muceniță Valentina, ca să încheiem cu 24 octombrie, cu un alt Sfânt Valentin, mucenic și el.

Ce-ar fi dacă ne-am folosi de fiecare prilej pentru a...

În loc să căutăm prilejuri de a ne declara fățiș iubirea sau de a primi daruri "speciale" cu duh de "amor", ce-ar fi dacă ne-am folosi de fiecare prilej pentru a ne iubi cu adevărat soțiile sau soții, de a ne iubi copiii și a nu-i lăsa să - și piardă sufletul în patimi, și, da, de a ne iubi curat prietena sau prietenul așa cum ne învață Sfânta Evanghelie.

Cât despre aproapele nostru copleșit de atâtea și atâtea nevoi, dăruindu-le tot ce-i mai bun din viața noastră, cred că nu mai este nevoie să vă îndemn să DĂRUIȚI IUBIRE, pentru că oricum v-o cer în fiecare zi.

Domnul Iisus Hristos să vă copleșească cu iubirea Sa, acum, în toate zilele vieții noastre și-n Veșnicie!

Dăruim IUBIRE?

Asociația ,,Glasul Vieții” Cont: Banca Transilvania RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON) COD SWIFT: BTRLRO 22 RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO) RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD) RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE) Paypal: pr.dandamaschin@yahoo.com'', a scris părintele Dan Damaschin, preot misionar la Biserica Maternității „Cuza Vodă” din Iași, pe pagina sa de Facebook.

Nou proiect al Părintelui Dan Damaschin. Va deschide primul spital social din Iași!

Mame și copii cu venituri mici din Iași vor beneficia de tratament şi analize gratuite cu ajutorul părintelui Dan Damaschin. Dacă doriți să contribuiți la realizarea acestui important proiect găsiți detalii pe pagina de Facebook a părintelui.

„𝐕𝐄𝐑𝐎𝐍𝐈𝐂𝐀” este șansa la sănătate pentru mii de mame sărmane și copii lor. Am început cu mult spor munca la Policlinica Veronica, un colțișor de rai pentru mamele noastre dragi!, transmite părintele Damaschin.

enter image description here

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.