Unde trebuie să așezăm icoanele în casă

Numărul de icoane care trebuie să existe în locuința noastră nu este unul fix, dar ar fi bine să avem o icoană în fiecare cameră. Este o alegere personală câte icoane dorim să avem în casă.

Pe peretele unde se află amplasată icoana, nu ar trebui să mai plasăm alte obiecte. Locul ideal, orientat spre răsărit

Locul ideal pentru icoană este pe peretele orientat spre răsărit.

Pe peretele unde se află icoana, nu ar trebui să mai plasăm alte obiecte, pentru a evita distragerea atenției atunci când ne rugăm în fața icoanei și pentru a avea respectul cuvenit.

Poziționarea icoanei spre răsărit este simbolică deoarece ne rugăm întotdeauna cu fața spre răsărit, atât în biserică cât și acasă.

"Răsăritul cel de sus"

Răsăritul, sursa luminii, simbolizează prezența Lui Dumnezeu, a Mântuitorului nostru Iisus Hristos și este menționat în rugăciunile Bisericii ca fiind "Răsăritul cel de sus" sau "Soarele Dreptății".

Lumina este simbolul binelui și al lucrurilor bune care se fac în timpul zilei

Lumina este simbolul binelui și al lucrurilor bune care se fac în timpul zilei, în timp ce apusul sau întunericul simbolizează răul și lucrurile făcute în întuneric.

Prin urmare, este important să amplasăm icoana spre răsărit, pentru a ne închina cu fața spre aceasta.

Camera în care ne rugăm cel mai des ar trebui să aibă mai multe icoane. Acestea pot fi, de exemplu, icoana Mântuitorului, a Maicii Domnului, a Sfântului a cărui nume îl purtăm sau a Sfântului protector al casei noastre.

Un mic colț de rugăciune în casa noastră

Ar fi potrivit să avem, de asemenea, un mic colț de rugăciune.

Este important să ne rugăm și să trăim o viață care să fie plăcută Lui Dumnezeu și sfinților Săi.

Sfântul Paisie Aghioritul spunea că a observat, de-a lungul timpului, faptul că unii oameni au icoanele în locuri nepotrivite. Și, din acest motiv, se întâmplă toate relele pe care le vedem.

A primi harul Lui Dumnezeu, atât de necesar în vremurile contemporane pe care le trăim....

Elavia se pierde încetul cu încetul și este extrem de important să amplasăm icoanele în locuri potrivite, pentru a ne putea ruga în mod corespunzător, dar și pentru a primi harul Lui Dumnezeu, atât de necesar în vremurile contemporane pe care le trăim.

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.