„Dați-mi o generație de mame bune creștine și voi schimba fața lumii”

Familia plăcută Lui Dumnezeu este o uniune de iubire și credincioșie, în care soțul este capul familiei, iar soția credincioasă este păstrătoarea căminului.

Rolul femeii în familie este inestimabil. În familie, femeia își dezvăluie unicitatea sufletului său și își arată cele mai bune calități și daruri care îi sunt unice. Sfântul Ioan Gură de Aur a spus: „Dați-mi o generație de mame bune creștine și voi schimba fața lumii”.

Aceste calități sunt dăruite de Creator

Iar aceste calități sunt dăruite de Creator doar unei femei care este capabilă să pătrundă în inimile oamenilor și să trezească o conștiință adormită, să fie pretutindeni în același timp, dacă nu în trup, atunci în suflet, perspicace.

Femeia are o minte ascuțită, este capabilă să simpatizeze cu orice durere și să răspundă la chemarea tenace, blândă, precisă în muncă, chiar și în fiecare detaliu. Femeia este agilă, poate mângâia sufletul obosit, grijulie și înțelegătoare.

Iubirea este esența și fundamentul ființei ei

Iubirea este esența și fundamentul ființei ei. A iubi și a se sacrifica în numele iubirii este nevoia sufletului ei, este legea existenței ei. O lege la care nu o obligă nimeni.

Iubirea unei femei, iubirea unei mame care nu se stinge pe tot parcursul vieții, care, după toată suferința, după toată munca de o zi, după toate trezirile de noapte, consideră afecțiunea sau zâmbetul copilului ei ca o recompensă demnă de ea însăși.

O soție ortodoxă este un constructor de cămin, custode al familiei, scopul ei este mult mai larg decât cel de femeie de serviciu, bucătăreasă sau menajeră.

O soție ortodoxă nu-și va permite niciodată să-și "spele rufele murdare în public". Toate întrebările, dezacordurile și chiar certurile sunt rezolvate nu prin strigăte și reproșuri, ci prin rugăciune și sfaturile duhovnicului.

O femeie în rolul de mamă este un exemplu de ascultare pentru copiii ei. Cunoscând puterea ascultării creștine, Dumnezeu arată o favoare specială femeilor, numindu-le sfinte, regine.

O soție înțeleaptă nu se va culca niciodată supărată. Cel Atotputernic a dat creștinilor un instrument puternic - rugăciunea, care este capabilă să stingă orice discordie în inimi, dacă Iisus trăiește acolo.

Rugăciunea și marea iubire sinceră a soției și a mamei, răbdarea și înțelepciunea ei sunt cele care îi pot conduce pe soț și pe copii spre discernământ și pace în familie. Cunoaștem multe soții sfinte care au devenit exemple de smerenie, credincioșie, curaj și ascultare în istoria omenirii.

Să ne amintim de sfânta prințesă Fevronia, care cu răbdarea, umilința și comportamentul ei înțelept a păstrat pacea în familie și a învins intrigile boierilor.

Într-o perioadă în care familiile erau în dezbinarea universală, infidelitatea și neînțelegerea reciprocă dintre "tați și copii", sfinții Petru și Fevronia au dat un exemplu de fericire familială și s-au distins prin dragostea lor sinceră, înțelegerea cordială și loialitatea profundă.

”Dați-mi o generație de mame bune creștine și voi schimba fața lumii”

O femeie este amabilă, sensibilă și se sacrifică la problemele celorlalți. Față de copiii e simplă, cordială și exigentă în același timp.

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.