Noul stareț al Mănăstirii Nicula este arhimandritul Iustin Miron de la Mănăstirea Oașa - Video

Fiți la curent cu tot ce postăm și pe Facebook! ABC Ortodox Like & Follow! Vă mulțumim!

Părintele Iustin Miron a fost numit stareț al Mănăstirii Nicula și își va începe activitatea pe 29 decembrie, a anunțat părintele Cornel Coprean, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Părintele Iustin Miron este noul stareț Iustin Miron a fost numit stareț al Mănăstirii Nicula pe 10 decembrie, în contextul trecerii la viața veșnică a fostului stareț, Arhim. Nicolae Moldovan, în data de 30 octombrie 2024. Acesta avea 64 de ani și conducea mănăstirea din 2012.

Arhimandritul Miron a fost stareț al Mănăstirii Oașa, până în anul 2017. De numele părintelui este legată înființarea așezământului monahal din județul Alba.

Mulți credincioși îl iubesc „Noi, ca și comunitate ne-am constituit în anul 1994, la inițiativa unui grup de absolvenți din Centrul Universitar Timișoara, adunați în jurul părintelui Arhimandrit Iustin Miron, cel care prin entuziasmul său a fost și a rămas sufletul acestei obști”, se arată pe site-ul mănăstirii.

La baza deciziei de a fi numit în funcția de stareț al mănăstirii clujene a stat activitatea culturală, misionară și cea administrativ-gospodărească desfășurată în anii de coordonare a Mănăstirii Oașa.

Părintele Iustin Miron este foarte apreciat de tinerii din România. Acesta a participat la mai multe podcast-uri în care a abordat subiecte de interes pentru societate.

Mănăstirea Nicula din Cluj este recunoscută pentru icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Anual, mii de credincioși merg în pelerinaj la Nicula în preajma sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Pelerinajul este unul dintre cele mai mari la nivel național, alături de cele de la Cuvioasa Parascheva de la Iași, Sfântul Dimitrie cel Nou de la București și de la Peștera Sfântului Andrei de la Constanța.

Arhim. Iustin Miron, originar din Găbud, județul Alba, este de formare inginer, având specializarea în Electronică și Telecomunicații, în cadrul Facultății de Politehnică din Timișoara.

VIDEO

În perioada studenției a fost președintele ASCOR Timișoara și l-a avut ca duhovnic pe Părintele Teofil de la Mănăstirea Sâmbăta.

Ulterior, s-a înscris la Facultatea de Teologie pe care a început-o la Timișoara și a finalizat-o la Alba Iulia, scrie Basilica.ro.

Vedeți și - Cine are urechi de auzit, să audă! Cea mai frumoasă predică a „Înaltului” Bartolomeu Anania, rostită la hramul Adormirii Maicii Domnului, la Mănăstirea Nicula - Video

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.