Rugăciune pentru împăcare în momente de tensiune interpersonală. Rugăciunea soților unul pentru altul

''Rugaciunea pentru împacare este un act de umilință și încredere în fața lui Dumnezeu în momentele de conflict și tensiune interpersonală. În viața noastră, ne confruntăm adesea cu situații în care relațiile noastre cu cei din jurul nostru devin tensionate și frământate de certuri, neînțelegeri sau resentimente.

În astfel de momente, rugăciunea devine un mijloc de reconciliere și vindecare a relațiilor, un mod prin care ne rugăm pentru puterea și înțelepciunea divină de a ne ierta și de a ierta, de a ne înțelege și de a fi înțeleși, și de a restaura armonia și pacea în inimile și viețile noastre.

Rugaciune pentru impacare

,,Doamne, miluieste pe cei ce ma urasc, se sfadesc cu mine si ma ocarasc, asemenea si pe cei ce ma graiesc de rau, ca nu cumva vreunul din ei sa patimeasca ceva rau pentru mine, necuratul, nici in veacul de acum, nici in cel ce va sa fie. Ci-i sfinteste pe dansii cu mila Ta, si-i acopera de bunatatea Ta, Preabunule Stapane. Amin."

Rugaciunea sotilor unul pentru altul

,,Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­ne­­­­zeul nostru, Cel ce ne-ai învățat ca totdeauna să ne rugăm unul pentru altul, căci așa vom împlini legea Ta și ne vom arăta vrednici de mila Ta, caută cu îndurare și păzește de vrăj­mașii văzuți și nevăzuți pe soțul meu (soția mea), pe care mi l-ai dă­ruit (mi-ai dăruit-o) a petrece împreună până la moarte.

Dăruiește-i sănătate și deplină înțelepciune, ca să-și poată îndeplini datoriile după voia și po­runcile Tale. Ferește-l (o) de ispitele pe care n-ar fi în stare să le poarte. În­tărește-l (o) în dreapta credință și în dragoste desă­vâr­șită, ca să lucrăm îm­preună faptele bune și să ne tocmim viața după sfintele Tale așezări și po­runci. Că a Ta este stăpânirea și pu­terea în veci. Amin." , conform postării de pe Facebook a Parohiei Sfântul Gheorghe, din Dobromir, județul Constanța.

Citește și - De ce se despart tinerii la un an sau doi după ce s-au cununat? Pr. Ilarion Argatu ne răspunde

Citește și - Cum te pregătești cu adevărat pentru o căsătorie fericită - Video

Citește și - Pr. Iustin Pârvu: Abaterea de la morala căsătoriei și a relațiilor de prietenie ne-au adus la prăbușirea societății noastre

Citește și - IPS Teodosie, răspuns la dilema unei adventiste care vrea să se convertească la Ortodoxie și să se căsătorească cu un ortodox, dar părinții ei se opun

Citește și - Pr. Sofronie Saharov, despre scopul căsătoriei și cum trebuie educați copiii

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.