Program pomenire Sf. Iustin Martirul și Filosoful (1 Iunie) și a Mărturisitorului Ioan Ianolide de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă

''Mănăstirea Paltin Petru-Vodă vă învită sâmbătă, 1 iunie, să prăznuim împreună pomenirea Sf. Justin Martirul și Filosoful, hramul mic al paraclisului, ce îl are printre ocrotitori.

Totodată vom săvârși și parastasul Mărturisitorului Ioan Ianolide, ale cărui oseminte au fost aduse la mănăstirea noastră, la cererea familiei.

Programul va fi următorul:

9.00: Săvârșirea Sfintei Liturghii

11.00: Parastasul pentru pomenirea Mărturisitorului Ioan Ianolide

12.00: Agapa frățească Vă așteptăm cu drag!

Reamintim faptul că Ioan Ianolide a săvârșit 23 de ani în temnițele comuniste, închis pentru convingerile sale religioase și lupta anti-comunistă.

A pătimit în închisorile: Jilava, Piteşti, Târgu Ocna, Galați, Caransebeş, Văcărești, Gherla, Aiud. Ioan Ianolide a trecut la Domnul în data de 5 februarie 1986 și a fost înmormântat la mănăstirea Cernica.

La cererea familiei, Ioan Ianolide a fost deshumat în data de 25 mai 2-24 și adus la mănăstirea Paltin Petru-Vodă, unde viețuiește și soția acestuia, Constanța Ianolide, aflată sub îngrijirea maicilor ce deservesc căminul pentru bătrâne din incinta mănăstirii.

Să avem rugăciunile mărturisitorului lui Hristos, Ioan Ianolide!'' - sursa paltinpetru-voda.ro.

enter image description here

Citește și - ''E sfânt!'' Știrea care trebuie să ajungă la toată lumea: Au fost deshumate moaștele mărturisitorului Ioan Ianolide, izvorând o mireasmă sfințitoare: Video - Poze

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.