Revista Atitudini a Mănăstirii Paltin-Petru Vodă, Neamț, a anunțat că a primit din partea unor prieteni și ucenici ai Părintelui Iustin Pârvu o filmare care arată cum a izvorât mir izvorăsc din icoana Părintelui Justin.
„Îndrăgitul duhovnic nu își părăsește niciodată fiii săi duhovnicești, pentru că pe dragoste nici moartea nu o poate birui.
Ocrotirea lui Dumnezeu și a sfinților Săi se face uneori vizibilă prin semne și minuni, spre a nu deznădăjdui în lupta noastră și a ne întări în credință și iubire.” - scrie site-ul revistei.
Citește și - Pr. Iustin Pârvu ne spune de ce trebuie canonizați ''Sfinții închisorilor''! - Video
Video
Citește și - Să audă toți ecumeniștii! Pr. Iustin Pârvu și Sf. Părinți contemporani ne avertizează clar despre răul pe care îl poate face ecumenismul Ortodoxiei (Adevărului)
Părintele Justin Pârvu despre ecumenism – Cum vedeţi o reînnoire duhovnicească a teologiei româneşti ?
– Nu trebuie reînnoită, trebuie păstrată. Biserica Română are o creştere frumoasă, are o istorie, o tradiţie, o viaţă plină de modele, de sfinţi părinţi, de martiri! Modelul suprem de trăire este întru Iisus Hristos. Reînnoirea înseamnă o amplificare a acestei trăiri.
– Credeţi că se vor uni vreodată bisericile creştine în jurul ortodoxiei?
– E o chestiune de politică, şansa celorlalte aşa zise biserici este să revină la rădăcina originară, care se păstrează în ortodoxie. Dar după cum se comportă acum cultele creştine, ele nu vor să vină la ortodoxie, prestigiul Ortodoxiei le încurcă. Vor slăbirea Bisericii Ortodoxe care s-a păstrat miraculos două mii de ani cu aceeaşi tărie, ba chiar a crescut în timp, în urma încercărilor la care a fost supusă…
– Credeţi că Biserica Română, ca instituţie, va ceda tentaţiilor ecumeniste, propagate de curente contemporane care vin din Occident? Este ecumenismul o soluţie pentru contracararea „fundamentalismului islamic” care a înspăimîntat Europa?
– Nu fundamentalismul islamic e pericolul pentru Biserica noastră, ci tendinţele politicianiste care se manifestă la vîrfurile şi în structurile ei. Creştinul simplu se plînge că nu mai vede pe Dumnezeu din pricina mărimii ierarhilor săi.
– Care este răul pe care îl poate face ecumenismul Ortodoxiei?
– Să modifice ceea ce s-a păstrat intact vreme de două mii de ani. Dacă umbli la temelia unei case, n-o pui în pericol de prăbuşire? În loc să ne preocupăm de soarta credincioşilor noştri, de credinţa fiecăruia, de viaţa Bisericii noastre, noi facem planuri de mărire… O să ne trezim că ne-am organizat bine, că am făcut planuri şi le-am dus la îndeplinire, dar nu mai avem cui să ne adresăm. Creştinul derutat o dată pierdut pe drum, rătăcit rămîne.
– Ce ar pierde, practic, Biserica Ortodoxă în cazul în care ar accepta această soluţie?
– Dragul meu, ortodoxia este medicamentul de refacere a cultelor occidentale. Biserica noastră reprezintă forţa şi energia spirituală a Europei, fără nici un fel de rezervă. Stau faţă în faţă creştinul ortodox şi cel catolic, din Spania, din Italia, din Germania… ÎI întreabă catolicul pe ortodox: Ce-i cu postul ăsta al vostru?
Ce-i cu sărbătorile astea? Postiţi şi vă uscaţi, ţineţi sărbătorile şi aţi rămas săraci! Da – ar putea să-i răspundă ortodoxul –, înfrînarea prin post e medicament şi pentru trup şi pentru suflet, e încercare pentru caracter, e o legătură cu primii creştini.
Dacă pierdem această legătură, am pierdut totul. Dacă nu facem nici un sacrificiu, cum să înţelegem ce e mîntuirea? De altfel, Ortodoxia este o misiune în Europa, acum. Chiar fiecare creştin ortodox român care merge în Occident are o misiune. Pînă şi catolicismul e mai puternic la noi decît în Occident. Tot ce a fost în contact cu Ortodoxia a păstrat energia şi forţa originare. Continuarea articolului o puteți citi aici!