Când vă treziţi dimineaţa, să nu vă apucaţi de treabă înainte să faceți acest lucru, ca să nu fiți batjocoriţi de cel viclean...! Ne vorbește pr. Cleopa

Arhimandritul Cleopa Ilie a fost unul dintre marii duhovnici ai Moldovei și României. S-a născut pe data de 10 aprilie 1912, la Sulița, Botoșani, și a trecut la Domnul pe 2 decembrie 1998.

A fost arhimandrit și stareț al Mănăstirii Sihăstria Neamțului. Părintele Patriarh Daniel l-a numit „dar al lui Dumnezeu pentru poporul român”. Și-a dedicat întreaga viață nevoinței, rugăciunii și pocăinței. Prin predicile sale, a ajutat mulți oameni să se întoarcă la credință și să își schimbe viața.

În urma Părintelui Arhimandrit Cleopa Ilie au rămas numeroşi ucenici care îi poartă amintirea vie, scrieri duhovniceşti pline de înţelepciune şi modelul unui mare duhovnic în inima căruia a ars focul lăuntric al credinţei. Părintele Cleopa este iubit în toată Ortodoxia....

Ce spune părintele Cleopa despre ce trebuie să facem atunci când ne trezim dimineața

"Când vă treziţi dimineaţa, să nu vă apucaţi de treabă întâi, că sunteţi batjocoriţi de satana! Ci să ziceţi: „Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, slavă Ţie!” Slăveşte-L pe Dumnezeu, că apoi ai să ai spor la muncă în ziua aceea.

Ţi-ajută Dumnezeu, îţi întăreşte şi mintea şi braţele ca să lucrezi cu spor, să te păzească de primejdii, de fulgere, de tunete, de accidente, de orice. Roagă-te lui Dumnezeu şi porneşte la muncă cu toată inima. Dar întâi roagă-te Lui şi ai să vezi cu cât spor mergi în ziua aceea." (Părintele Cleopa Ilie)

Citeste si - Ne vorbește Pr. Cleopa: Invăţaţi copilaşii cei mici să se roage

„Invăţaţi copilaşii cei mici să se roage. Ştiţi voi că un copilaş din acela mic când se roagă, trei îngeri stau lângă dânsul? Atâta-i de primită rugăciunea copiilor. Dar de ce? Pentru nevinovăţia şi curăţia lor.

O dată a luat Mântuitorul un copilaş de mână şi a zis: Amin, zic vouă, de nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi ca pruncul acesta, nu puteţi intra în Împărăţia Cerurilor. Vezi? Ca să ne mântuim, să ne ducem la Rai, trebuie să fim curaţi ca şi copiii cei mici.

De aceea vă rog, dacă v-a dat Dumnezeu copilaşi, de când încep a vorbi, de când învaţă guriţa lor să grăiască, învățați-i să spună „Doamne, Doamne”. Mai târziu vor învăţa Tatăl nostru, apoi când merg la şcoală învăţaţi-i Crezul, Psalmul 50 şi celelalte.”

Ne vorbește Părintele Cleopa, vol. 15, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2006, p. 55

Citeste si - Dragi creștini, amânați vacanța de 1 Mai! Nu se cade să faceți petreceri cu cântece și mâncăruri diverse în Săptămâna Patimilor Domnului nostru Iisus Hristos!

Citeste si - NU vă lăsați înșelați de RETREAT, YOGA, REIKI, TETA HEALING și alte tehnici de dezvoltare personală DEMONICE! Ascultați ce spun Sf. Părinți, nu înșelații

Citeste si - Pr. Iustin Pârvu: Chiar în pustie de ai fi, nu ai justificare, pentru că nu ai căutat să te informezi, atâta timp cât au fost destule voci ale Sfinților Părinți contemporani care...

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.