ÎPS Teodosie: Ei sunt eroi ai credinței! Noi trebuie să facem aceasta! / Pr. Iustin Pârvu: Ei sunt păzitorii și ocrotitorii românilor și neamului românesc - Video

Update - Sâmbătă.

Vedeți aici VIDEO - Acatistul Sfinților Mărturisitori și Slujba parastasului oficiate de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Monumentul închinat mărturisitorilor temnițelor comuniste de la Schitul Înălțarea Sfintei Cruci din localitatea Aiud, județul Alba

Vedeți aici VIDEO - Sfânta Liturghie oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Schitul Înălțarea Sfintei Cruci din localitatea Aiud, județul Alba


ÎPS Teodosie va sluji, sâmbătă, 23 martie 2024, la Mănăstirea ,,Înălțarea Sfintei Cruci" din Aiud. situată pe „Râpa Robilor”.

Programul liturgic al Inaltpreasfințitului Teodosie la Aiud va fi următorul: vineri, 22 martie, de la ora 17.30 vă oficia Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” din Aiud,

Sâmbătă, 23 martie, de la ora 8.00, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci" din Aiud, iar apoi va avea loc slujba de pomenire a mărturisitorilor din temnițele comuniste.

La Aiud, loc de întemnițare și exterminare, comuniștii au îngropat, în cimitirul denumit de localnici „Râpa Robilor“, elita rezistenței românești.

Înmormântarea deținuților se făcea noaptea, pe întuneric, fără să li se pună cruce la căpătâi. Aici, unde morții sunt neidentificați, de multe ori azvârliți în gropi comune, numai crucile acestui monument le vor veghea somnul“

Puținii supraviețuitori ai închisorilor comuniste au luat decizia în 1992 de a ridica în acest loc (denumit în „47-“64 „Râpa robilor“) un monument, ca simbol al biruinței lui Hristos și a credintei creștin-ortodoxe.

Construcția s-a finalizat în anul 1999, iar în anul 2000 Înaltpreasfințitul Bartolomeu Anania (trecut și el prin temnița Aiudului) a sfințit Sfânta Masă din interiorul monumentului. În anul 2001, revine în Aiud la „Râpa robilor“, pentru prima dată de la eliberarea din 1964, părintele Iustin Pârvu, starețul mănăstirii Petru Vodă.

În septembrie 2004, Înaltpreasfințitul Andrei, episcopul Alba Iuliei, dă binecuvântare părintelui Iustin să înființeze un schit cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci“, în care să fie pomeniți toți martirii neamului românesc. Aiudul, pe lângă alte multe sfinte locuri ale acestei țări și-a scris cu litere de sânge și lacrimi memoria lui în istoria neamului românesc.

În anul 1947, conducerea politică a țării a luat decizia de a transforma închisoarea din Aiud într-un mare centru de exterminare, dedicat elitei atât duhovnicești cât și intelectuale a țării. Acest masacru își duce misiunea până în anul 1964, când, la presiunea Occidentului sunt eliberați toți „deținuții politici“ rămași în viață - sursa Doxologia.ro.

Părintele Justin Pârvu adesea spunea că acești martiri și mărturisitori români sunt păzitorii și ocrotitorii românilor și neamului românesc. Ei doar așteaptă să le cerem rugăciunile. Părintele Justin Pârvu a spus că acești sfinți trebuie canonizați!

Vezi și - Ce ne îndeamnă IPS Teodosie despre Sfinții Închisorilor: Sfinții închisorilor sunt eroi ai credinței, ca martirii!

Video

Citește și - Noi vindecări uimitoare făcute de Sfinții Închisorilor din Aiud

Citește și - Mărturii impresionante despre Sfinții Închisorilor - vindecători de cancer

Citește și - » Gestul minunat făcut de Pr. Iustin Pârvu, desculţ pentru Hristos la Închisoarea comunistă din Aiud: Omenia şi caracterul au reuşit să înnobileze chiar și acel loc!

Citește și - Ce minune! Cum au vindecat Sfinții din Aiud un bărbat din București aflat în comă cu tumoare pe creier

Citește și - Minunea din închisoarea de la Aiud a Pr. Daniil. Cum au rezistat la -30° Celsius, 8 zile, fără apă, mâncare, somn, nimic de îmbrăcat / Video

enter image description here

Părintele Justin Pârvu: Canonizați Sfinții închisorilor!

Rugămintea Părintelui Justin Aș avea o rugăminte către frățiile voastre, acolo unde vă duceți, în familiile voastre să țineți rugăciuni ca Dumnezeu și sfinții săi să ne învrednicească ca să putem ridica o biserică aici, în cinstea acestor mărturisitori. Pentru că Aiudul, cu atâta, în sfârșit, jertfă, care s-a depus în cursul celor 16-20 de ani, merită să aibă un locaș de închinare în cinstea Sfinților Mărturisitori. Să ne mai rugăm! Și ăștia probabil cu tot dinadinsul…, ca Dumnezeu pe cei mari să îngăduie să ridice la rangul de sfințenie pe acești mărturisitori.

Indiferența față de sfinți, istorie, neam Că iată, vedeți dvs., grija cât este de neînsemnată. Iată, pe trupurile lor sunt cotețe de păsări, sunt cotețe de animale, sunt în sfârșit, locuri unde, cu totul, inadmisibil a unei țări ortodoxe. Și cu un asemenea Ierusalim al Aiudului, Pitești, Gherla și toate închisorile României care au ucis pe elita poporului și a neamului nostru, să stăm cu atâta indiferență și să călcam pe jertfa lor, cu nepăsare. Oare nu ne va bate Dumnezeu și pentru aceste lucruri? Oare nu ne va pedepsi Dumnezeu pentru indiferența aceasta care-o trăim noi pe jertfele lor?

De aceea, rugăciunile dvs.: Rugați-vă neîncetat să se ridice în sfârșit acest întuneric de pe lumina acestor martiri. Să-i aducă la lumină și la închinarea poporului. Alături, în sfârșit de Sfinții Ilie Lăcătușu, din București, Iacov Hozevitul și toți acești sfinți mari. Osemintele acestora, în sfârșit, din închisoarea aceasta, dovedesc mereu că sfinți a dat Biserica și dă mereu până în prezent, ca rugători curați înaintea Lui Dumnezeu.

Manevre de „reabilitare” De aceea, repet, rugați-vă, să îmblânzească inimile celor care nu vor să se ridice Biserica aici. Am încercat anul trecut și-am fost refuzat cu tot dinadinsul. Că nu se poate, că nu planul bisericii încă făcut și nu e făcut planul care l-am prezentat eu, dar să se facă, cel puțin, alt plan, dar să se vadă măcar o temelie, am vrut s-o văd cu ochii mei. Dar nu! Torționarii vor să ridice ei monumentele celor torturați. Vor să ridice sfinte monumente ca prin aceasta poate vor mai reabilita ceva .

Dreptatea Lui Dumnezeu și a Sfinților Săi Dar Dumnezeu este mare și vor ajunge și ei în fața martirilor și a mucenicilor și acolo vor vedea dreptatea lor! Dumnezeu să vă binecuvânteze și mulțumim familiilor care au împodobit cu masă bogată. Pr. Liviu din Câmpulung și dl dr Bruja.

Îndată ce terminăm aici, să vă bucurați de o completare, pe lângă cea duhovnicească și cea trupească. Dumnezeu să binecuvânteze toată osteneala și mulțumesc tuturor la apelul acesta făcut în scurt timp și v-ați adunat aici cu atâta dragoste și repeziciune. Așa se dovedește că-n țara asta mai sunt încă creștini ortodocși. Dumnezeu să vă ajute!

Sursa: O Chilie Athonită

Video

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.