''NU faceți ca mine!'' Tânărul briliant care și-a îngropat viața, strigăt de alertă! Cancerul și cazinoul

''Aseară am vorbit cu un tânăr. Un tânăr briliant care a terminat liceul ca șef de promoție și mai apoi a urmat cursurile unei facultăți prestigioase din Anglia. A revenit acasă și s-a căsătorit cu femeia visurilor.

Aceasta i-a dăruit 2 copii, o fată și un băiat. Totul a fost bine până într-o zi când într-un cerc de prieteni a fost convins să se abată puțin de la traseul spre casă și să între într-un cazinou.

Inițial a stat deoparte și a băut ceva, a fumat o țigară însă după 2 pahare a fost ademenit să joace și el o mână. Conform poveștilor de acest gen, prima data se câștigă când pariezi. Nu și el. A pierdut în acea noapte 1000 de euro.

De fapt pentru el nici nu însemna atat de mult, conform mărturiei sale, având un post de conducere care îi asigura un venit substanțial. Totuși acolo a fost declickul vieții sale.

A urmat alte seri și altele, cele mai multe însumând eșecuri, dar gaura din suflet devenea tot mai mare. La un moment dat sumele pariate s-au mărit și din zi în zi, tânărul acesta devenea un sclav al patimii sale.

Soția a început să îl simtă de la o vreme ușor schimbat, abătut, tot mai obosit, fără pofta de mâncare, mereu motivând întârzierile pe seama muncii peste program. Însă problema cea mai mare a fost atunci când într-o zi soțul ideal, tăticul care își iubea copiii, a început sa vândă din casă bijuteriile soției.

Azi a dispărut un diamant, mâine altul, până când nu a mai rămas nimic. Soția a încercat să-l ajute, să îl conștientizeze , să îi fie alături, Însă el devenea tot mai ahtiat după această dependență, încât din omul cald și iubitor se transformase într-un tiran.

A început să-și lovească Soția, își speria copiii, iar peste puțin timp a rămas singur. Din cauza singurătății a devenit consumator de droguri și si-a înecat amarul în zeci și zeci de litrii de băutură.

Când corpul lui a început să cedeze s-a internat de urgență. Diagnosticul a fost unul crunt. În urma analizelor medicale a rezultat că se află într-un stadiu avansat de cancer la ficat cu metastaze la plămâni și coloană.

A urmat luni de agonie, tratamente peste tratamente, urlete, Însă nimic nu îi alina durerea. Având sprijinul părinților a plecat în străinătate și a urmat un tratament costisitor dar care ușor ușor a început să dea roade.

Cancerul a ajuns la un moment dat în remisie. După ce si-a revenit cât de cât a facut tot ce i-a stat în putință să-și recupereze familia. Încă se luptă pentru acest lucru și ar da totul pentru a mai primi o șansă.

Mi-a scris știind că sunt urmărit de mii de oameni. Mulți dintre ei tineri. Cu aspirații mari, dar poate o parte dintre aceștia încă indeciși, aflându-se poate prinși in fel și fel de capcane.

Deși încă îl doare sufletul, consideră că o poveste ca a lui ar putea fi un exemplu de ce înseamnă să ai totul și să pierzi din cauza unor conjuncturi nefavorabile, a unor alegeri de moment neinspirate. Adicția lui pentru jocuri de noroc l-a făcut să își piardă familia.

Pierderea familiei a însemnat afundarea într-un hău care a fost cât pe ce să îi fure și viața. Astăzi trăiește, însă nu mai este omul de ieri. Se afla cu sabia deasupra capului și consideră că fiecare zi este o binecuvântare. Boala încă îl urmărește.

Există șanse mari să revină și foarte probabil nu își va vedea copiii crescând, ajungând la casa lor. Se luptă să fie astăzi lângă ei și să își spele păcatele trecutului. Povestea lui este o lecție, un strigăt de alertă către tinerii de astăzi.

Raul se incuibeaza extrem de ușor în mintea și inima omului, motiv pentru care nu ar trebui să acceptam nici un compromis major în viață. Poți avea totul astăzi, prin neatenție și lipsă de discernământ, raiul de azi pe care încă îl trăiești se poate transforma într-un iad permanent.

Nu alegeți să fiți cool, dragi tineri, dacă asta înseamnă să fumezi chestii dubioase doar pentru a te integra într-un grup, să bei alcool și să îți neglijezi viața, amagindu-te că există scurtături spre succes , bani și altele ca acestea.

Ceea ce nu se obține prin sudoarea frunții se pierde într-o clipă. Aveți grija de proiectele voastre și Bucurați-vă de ceea ce sunteți și aveți. Fiecare alegere este esențială și nici un compromis nu rămâne nerăsplătit.'', a transmis părintele Alexandru Lungu, pe pagina sa de Facebook.

Citește și articolul - Pr. Alexandru Lungu, sfat pentru cei care vor să se lase de fumat, o patimă care face ravagii de la vârste fragede

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.