Model de cerere către Patriarhul Daniel pentru a pune pe ordinea de zi a Sf. Sinod solicitarea de reactivare a Mitropoliei Tomisului

Jurnalista Cristina Leordeanu a trimis pe adresa Cancelariei Patriarhale o cerere, pe care a distribuit-o și pe rețelele de socializare, cu privire la Memoriul adresat Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, privind reactivarea Mitropoliei Tomisului. Cererea a fost trimis pe adresa de e-mail cancelaria@patriarhia.ro

''SCRISOARE-CERERE CĂTRE PREAFERICITUL DANIEL, PĂRINTELE NOSTRU PATRIARH, PRIVIND INTRODUCEREA PE ORDINEA DE ZI A PROXIMEI ȘEDINȚE A SFÂNTULUI SINOD A CERERII FORMULATE DE CĂTRE ARHIEPISCOPIA TOMISULUI CU PRIVIRE LA RECUNOAȘTEREA MITROPOLIEI TOMISULUI.

Preafericite Părinte Patriarh,

Iertați si binecuvântați!

Vă rog să îmi iertați îndrăzneala de a mă adresa Preafericirii Voastre astfel, dar refuzul sistematic de a fi introdusă pe ordinea de zi a Sfântului Sinod Cererea de reactivare/recunoaștere a Mitropoliei Tomisului mi-a produs de-a lungul timpului multă amărăciune și tulburare. Și nu am găsit altă cale de comunicare cu Preafericirea Voastră, în afara acesteia.

Chiar dacă eu sunt nimic în plus decât o simplă credincioasă, care însă știe foarte bine că poporul nostru nu a biruit prin vremuri decât alături de preoții bisericii noastre în numele lui Hristos Domnul, am speranța că veți ține cont de rugămintea de a introduce pe ordinea de zi a ședinței Sfântului Sinod solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului. Mitropolia Tomisului nu a fost niciodată desființată, ci i s-a întrerupt activitatea din cauza vitregiei vremurilor.

Prin reactivarea Mitropoliei Tomisului, întreaga Românie și Biserica Ortodoxă Română vor beneficia de punerea în valoare a adevăratei noastre demnități.

Este o șansă unică de a începe reclădirea demnității noastre naționale cu recunoașterea Mitropoliei Tomisului. Pe lângă că ar însemna repararea unei nedreptați istorice.

Nu cred că greșesc dacă spun că nu credincioșii vor să fie pus adevărul istoric în valoare, ci Însuși Dumnezeu, care ne-a trimis doi Sfânți Apostoli pentru a ne creștina.

Chiar Preafericirea Voastră v-ați însușit adevărul prezenței si a celui de al doilea Apostol Sfântul Filip alături de Sfântul Apostol Andrei, în predicile Preafericirii Voastre.

Pe teritoriul Dobrogei Apostolice:

1.A existat prima biserică creștină, înființată de Sfântul Apostol Andrei si Sfântul Apostol Filip.

2.Exista Mitropolie, încă de pe vremea celor 318 Sfinți Părinți care au scris Crezul, mărturisirea de credință, la Sinodul de la Niceea Constantinopolului din anul 325, Sinod la care a participat și Sfântul Mitropolit Marcu Scitul de la Tomisul Apostolic.

3.Au existat primii sfinți Martiri ai lui Hristos Domnul.

Pentru toate aceste motive, vă rog să binevoiți a dispune introducerea pe ordinea de zi a cererii de recunoaștere Mitropoliei Tomisului, niciodată desființată.

Cu fiască dragoste și respect,

Cristina Leordeanu,

județul Ilfov

Am trimis scrisoarea pe adresa de e-mail cancelaria@patriarhia.ro''.

Citește și următorul articol - ÎPS Teodosie a trimis o nouă cerere de reactivare a Mitropoliei Tomisului către PF Daniel și Sf. Sinod / ABC Ortodox reafirmă susținerea pentru acest demers esențial!

Citește și articolul următor - Pentru reactivarea Mitropoliei Tomisului! ÎPS Teodosie: Marcus al Tomisului, unul din cei 318 Sf. Părinți de la Sinodul I (Niceea, 325), apare în mai multe manuscrise cu această titulatură! - FOTO arhive din Europa

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.