ÎPS Teodosie a răspuns la întrebarea: ”Poate un om credincios să fie membru al unui partid și să se ocupe de politică?”

Podcastul de Dialog duhovnicesc - cu ÎPS Teodosie este transmis în direct, în fiecare joi, începând cu orele 18, pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost chestionat cu următoarea întrebare de către un credincios: ''Poate un om credincios să fie membru al unui partid și să se ocupe de politică?''

''E mai greu! Pentru că politica are niște îngustimi. Credinciosul are orizontul complet către toți oamenii. Politica te îndeamnă să privești numai la unii.''

''Eu îi apreciez pe oamenii politici, pentru că Dumnezeu i-a lăsat să fie și ei conducători, dar aș aștepta, cum s-a sugerat, Partidul Lui Dumnezeu! Partidul Lui Dumnezeu sunt creștinii.''

''Dacă toți creștinii ar respecta ținuta lor, să se iubească unii pe alții, nici nu ar fi nevoie de partide. Dar, tocmai, pentru că satana a adus dezbinare între oameni, iată că și partidele sunt unul contra altuia.

''Și un credincios poate să fie membru al unui partid politic. Noi nu dăm voie preoților să fie, pentru că în acel moment ar fi părtinitor, ar aparține unui partid.'', a răspuns ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Video


Citește și următorul articol - Cum a răspuns ÎPS Teodosie unui creștin care se simte împovărat de situația politică și economică a țării

Sub povara sistemului politic și a vieții cotidiene, un creștin l-a întrebat pe ÎPS Teodosie cum să gestioneze toate aceste aspecte.

Întrebarea a venit într-o altă ediție a Dialogului duhovnicesc, care se difuzează live în fiecare joi, la Radio Dobrogea, dar și pe conturile de Youtube, Facebook și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului:

'Mă simt deseori umilit din cauza sistemului politic de conducere a țării. Știu că nu faceți politică, dar parcă toate au luat-o razna!

Salariile sunt foarte mici, iar prețurile sunt foarte mari peste tot! Cum să mă raportez la toate acestea?', a întrebat un creștin.

'Trebuie să fim înțelepți! Păi, nu politic trebuie să ne orientăm, ci duhovnicește!

Omul duhovnicesc se strecoară și nu se lasă copleșit nici de politic, nici de economic, de nicio o influență!

Pentru că îl trăiește înlăuntru pe Hristos! Și, atunci, ești un om liber!', a răspuns ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Citește și articolul - Arhiepiscopia Tomisului îl pune la punct pe ''talentatul scriitor Vasile Bănescu'', în urma unor noi atacuri de ''noaptea minții'' adresate ÎPS Teodosie

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.