Exemplu de urmat: Ce atitudine are ÎPS Teodosie față de cei care l-au acuzat și ponegrit zilele trecute: Sunt vorbit de rău și acuzat, dar... / Video

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu următoarea întrebare, la Dialogul Duhovnicesc, de la Radio Dobrogea:

Cum putem dobândi nădejdea, mai ales atunci când ne cuprinde tristețea din cauza vorbelor rău intenționate? ÎPS Teodosie a răspuns la întrebare și s-a referit și la noile ponegriri făcute la adresa sa zilele trecute (detalii aici!):

'Vorbele nu trebuie să ne afecteze! Dacă ne vorbește cineva de rău nu trebuie să fie acest lucru o povară pentru noi. Este o povară doar dacă suntem mândri!

Chiar Mântuitorul spune: Vai, vouă, când toți oamenii vă vor vorbi de bine! Deci, nu trebuie să vă cuprindă o tristețe dacă vă vorbește cineva de rău!

Și eu acum sunt vorbit de rău și acuzat, dar mă simt foarte liber. Îi compătimesc pe cei care mi-au făcut aceste însăilări....

Îmi e milă de ei! Nu am nicio dorință de răzbunare sau de altceva! ... Nu vă întristați de vorbele goale pentru că este o ispită! Spre acestea diavolul ispitește!', a spus ÎPS Teodosie, în Dialogului Duhovnicesc.

Podcastul este transmis în fiecare joi de la ora 18, pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.

Întrebările se trimit doar pe mail, la adresa radiodobrogea@gmail.com.

Video

Foto - Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Citește și articolul - Cum să ne comportăm cu cei care ne denigrează pe nedrept?' IPS Teodosie: Să facem aceasta!

ÎPS Teodosie a fost chestionat, într-o altă ediție a podcastului de dialog cu credincioșii - 'Cuvântul ierarhului' de la Radio Dobrogea, cu următoarea întrebare: 'Cum trebuie să ne comportăm cu cei care ne denigrează pe nedrept?'

'Dacă ne denigrează trebuie să ne rugăm pentru ei, să nu ne întristăm! Își fac ei păcate și ne iau nouă păcatele! Să nu suferim că ne denigrează, că atunci suntem mândri!

Unii sfinți, în perioadele mai grele, erau bucuroși. Chiar spunea că Decât să mă lauzi, mai bine vorbește-mă de rău. Și îți plătesc pentru asta! Am întâlnit în Viețile Sfinților și în Pateric aceasta. Deci, unii plăteau ca să fie denigrați, iar noi ne supărăm că cineva ne jignește.

Nu trebuie să ne supărăm pentru că el are mintea tulbure și nu poate să țină legătura de comuniune și comunicare cu noi. Prin urmare, să îi întindem noi o șansă, o rază de dragoste. El a greșit, noi să ne cerem iertare!', a răspuns IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.