Pr. Ioan Istrati: Sticluța Sf. Nectarie. Minunea întâmplată cu o femeie bolnavă de cancer la sân

'Sticluța Sfântului Nectarie

Am fost de 20 de ori la Sfântul Ierarh Nectarie pe Insula Eghina. E un sfânt vindecător, doctor fără de arginți, monah îmbunătățit, teolog de seamă al Preasfintei Treimi, ierarh apărător al adevărului.

Îl iubesc mult. Când merg la mormântul lui, iau sticluțe de plastic cu ulei slujit la Sf. Maslu acolo. Aveam vreo câteva.

Acum vreo trei luni, o doamnă de la mine de la Biserică, mă roagă: Părinte, dacă aveți ulei din candelă de la Sfântul Nectarie, din Grecia. Eu: doamnă, am ceva pe acasă. Cum am zis, cum am uitat.

Duminica următoare, doamna iar la mine: Părinte, vă rog din inimă, ulei de la Sf. Maslu de la Sfântul Nectarie. Da eu, doamnă, da de ce vă trebuie atât de mult?

Ea zice: am pe cumnata mea cu cancer la sân, și i-a zis un părinte bătrân de la Dervent ca să se dea cu ulei sfințit de la Sf Maslu, de la Sfântul Nectarie. Noi nu putem ajunge în Grecia, vă rog cu mii de lacrimi. Bine, doamnă, am zis cam obosit. Acasă, am scotocit prin dulăpiorul cu sfinte. Am găsit vreo cinci sticluțe de la Sf. Nectarie.

Stăteau acolo așteptând în tăcere. Niciodată nu mă dădusem cu ele. I-am dus, doar ca să scap de gura ei. În nesimțirea mea, vedeam asta ca pe un demers exotic, ca pe o insistență a unei doamne cu idei fixe.

N-are untdelemn sfințit de la Sf. Maslu de oriunde? Vrea neapărat de la Sf. Nectarie. Ok. Luna trecută, în pandemie, apare doamna cu mască pe față, îmi ia mâinile și începe să plângă în hohote.

Apoi îmi spune: Părinte, cancerul era imens, cât o pară, voiau să-i extirpeze sânul, dar de când se dă cu ulei de la Sfântul, cancerul a tot scăzut. A ajuns cât o cireașă mică.

M-am cutremurat de puterea rugăciunii sfinților. Și mai mult decât atât am plâns uriașa mea nesimțire, care stăteam cu mărgăritarele de har acasă, închise într-un dulăpior.

Cât suntem de orbi la milostivirea lui Dumnezeu și cum trece pe lângă noi, iar noi ne prefacem că nu L-am văzut niciodată. Cât de infinit ne iubește Dumnezeu!', a relatat părintele Ioan Istrati, pe pagina sa de Facebook.

Citește și - Pr. Ioan Istrati a dezvăluit o nouă minune a Sf. Ioan Rusul. Cum s-a vindecat un bărbat cu pietre mari la rinichi

'Programare la Sfântul Ioan

Acum doi ani o femeie credincioasă îmi scrie de problemele grave de sănătate, pe care le are familia ei. Vin cu toții la Biserică la noi și le citim rugăciuni cu fesul Sfântului Ioan Rusul.

Oamenii nu o scaldă magic, c-o fi, c-o păți. Se apucă de rugăciune ca lumea. Fac Paraclisul Maicii Domnului și Acatistul sf Ioan Rusul în fiecare zi. În câteva săptămâni problemele de sănătate nu mai există.

Femeia nu face doar canonul de 40 de zile, ci un an întreg. Și eu m-am mirat de dârzenia ei și de iubirea ei de rugăciune.

Acum câteva zile îmi scrie doamna iar, plângând. Fratele ei are pietre mari la rinichi cu dureri atroce. Le dau același canon. Toți pun osul la rugăciune. Părintele lor duhovnic, eu, toată familia.

La trei zile de la începutul canonului, piatra mare (4 cm) coboară din rinichi. Crizele de durere sunt din ce în ce mai rare.

Omul vine la noi la Biserică și îi citim rugăciuni cu fesul Sfântului Ioan. Când s-a apropiat de mine, am văzut durerea pe chipul lui. Strângea din dinți. S-a așezat pe un scăunel.

În timpul rugăciunii, omul a oftat de câteva ori. Icnea încet. Când s-a terminat, omul a zâmbit. Părintele meu, nu mă mai doare nimic. Brusc. Deodată.

Azi de Înălțarea Sfintei Cruci, femeile gardieni ai credinței din viața lui au fost iar la Biserică la noi. Imediat după Sfânta Liturghie, omul a eliminat pietrele care îl pironeau în durere.

Mulțumim Sfinte Ioan. Ești un scump. Te iubim.'. a scris părintele Ioan Istrati, pe pagina sa de Facebook, atașând și mesajele cu mărturia vindecării minunate.

Citește și - O nouă minune a Sf. Ioan Rusul în România. Pr. Ioan Istrati: Cum s-a vindecat o fată care suferea de o boală cumplită! Doctorii i-au zis că va muri!

"Scoală, doctore, și fă analizele din nou!"

Mă caută o doamnă. Fata ei, Aneta Elisabeta, are o boală cumplită: îi crește calota craniană pe dinăuntru (hiperostoză craniană). O boală la un miliard. Fatală.

Toate studiile arată că boală omoară. Când crește craniul ca niște gloanțe pe dinăuntru sparge meningele și creierul. Într-o noapte, fata visează un tânăr înalt cu părul cârlionțat care o întreabă: de ce nu citești rugăciunea mea?

Ea zice: cine ești tu, așa tânăr, ce rugăciune ai tu? Tânărul mlădios a răspuns smerit: eu umblu și ajut bolnavi, bebeluși cu probleme, mame care se roagă să dobândească prunci.

Citește rugăciunea mea. Sunt Sfântul Ioan din Rusia. Vine la rugăciune la noi. Le dau Canon de rugăciune Paraclisul Maicii Domnului și Acatistul sf Ioan Rusul în fiecare seara. O pomenesc pe fată mereu la Sfintele Liturghii. O încurajez.

Doctorii i-au zis că va muri, să se pregătească. Săptămâna trecută merge la analize, toate arată metastaze și faza terminală a bolii. Fata nu mai poate citi că o doare capul îngrozitor.

Doar plânge și strigă după Sfântul Ioan. La ora 11 noaptea, vine în salon o asistentă nervoasă, pe cine ai pus să sune doctorul noaptea să recoltăm analizele iar? Ii ia analize din nou.

A doua zi iar analize și CT. La amiază, doctorul profesor o cheamă în cabinet, o îmbrățișează și îi spune: Sunteți vindecată complet. Nu mai există niciun cioc osos în creier.

Noaptea am visat pe Maica Domnului cu un tânăr frumos de mână, care mi-a zis: scoală-te, recoltează analizele din nou fetei. Omul a sunat noaptea asistenta șefă și i-a dat poruncă.

Doctorul i-a zis: în lumea asta nu aveați nicio șansă dintr-un milion. Dar cu ajutorul Maicii Domnului și a Sfântului Ioan sunteți vindecată.

Fata plânge și mulțumește lui Dumnezeu. Mulțumim din inimă, Sfinte Ioane!', a scris părintele Ioan Istrati, pe pagina sa de Facebook.

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.