ÎPS Teodosie clarifică dilema: 'Dacă bărbatul este capul familiei, ce drepturi mai are femeia? Cum se iau deciziile în familie?''

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu următoarea întrebare, în cadrul dialogului cu credincioșii - 'Cuvântul ierarhului':

'Dacă bărbatul este capul familiei, ce drepturi mai are femeia?'

'Bărbatul este capul familiei, dar nu satrapul familiei. Este capul familiei, în sensul cel frumos. Femeia este făcută din bărbat și de aceea el conduce familia.

În toate cele ce au de hotărât, bărbatul nu trebuie să hotărască singur!

El trebuie să se consulte cu soția și să spună Cum trebuie să chibzuim?

Și când amândoi ajung la o soluție comună să spună Noi așa să facem!, nu să spună bărbatul Eu îți poruncesc să faci așa!, nu cu poruncă!

Între bărbat și femeie trebuie să rămână dragostea, aceasta este legătura dintre bărbat și femeie!

Dragostea este legătura păcii, cum spune Sfântul Apostol Pavel! Femeia se supune bărbatului, dar nu ca o roabă, ci îi aduce dragostea ei bărbatului, care și el trebuie să îi arate dragoste și prețuire!

Să se consulte tot timpul!

Nu ia decizia ultimă bărbatul, ci amândoi!', a răspuns ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Podcastul de dialog cu credincioșii - „Cuvântul ierarhului”.

Dialogul duhovnicesc se difuzează live în fiecare joi, la Radio Dobrogea. Se poate urmări pe YouTube, Facebook și TikTok-ul Arhiepiscopiei Tomisului.

Citește și - 'Ni s-a spus că nu vom putea avea niciodată copii!' IPS Teodosie: Faceți aceasta! El este Sfântul și moaștele sale care ajută cel mai mult!

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu următoarea întrebare, în cadrul dialogului cu credincioșii - 'Cuvântul ierarhului' de la Radio Dobrogea:

'Ce sfat dați unei familii pentru a avea copii? Am încercat multe tratamente, am fost la mulți doctori.

Am făcut Canonul dat de duhovnic, am dat pomelnic pentru 40 de Sf. Liturghii de mai multe ori, ce putem face?'.

IPS Teodosie a răspuns: 'Mergeți acolo unde sunt moaște ale Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou. Faceți Acatistul și Paraclisul în fiecare zi și veți dobândi.

Noi, la Mănăstirea Sfântul Dionisie și Sfântul Efrem cel Nou avem o statistică impresionantă!

S-au născut sute de copii de la mame care au avut verdictul că nu vor avea niciodată copii! Sfântul Efrem cel Nou ajută cel mai mul!, a spus IPS Teodosie.

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.