ÎPS Teodosie, apel către credincioși să se ferească de o patimă 'mai rea ca râia': Se miră psihologii cum... - Video

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu următoarea întrebare:

'Am 33 de ani și 2 copii, unul de 12 ani și celălalt de 8 ani. Însă am un soț care joacă la păcănele, jocuri de noroc... simt că am nevoie de ajutor divin. Vă rog să mă ajutați!', a spus o credincioasă.

'Este groaznic cu jocurile de noroc. Sunt mai rele ca râia! Trebuie găsite metode să eradicăm aceste jocuri de noroc!

Se miră psihologii cât de repede se înrădăcinează patima asta a jocurilor de noroc, câți oameni se pierd...

'De aceea, în această pricină trebuie luptat împotriva anomaliilor de tipul jocurilor de noroc! Sunt păguboase! Aduc derută și o speranță falsă!

De aceea, bine este să țineți departe de jocurile de noroc pe cei ce sunt în preajma noastră!', a răspuns ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Podcastul de dialog cu credincioșii - „Cuvântul ierarhului”.

Dialogul duhovnicesc se difuzează live în fiecare joi, la Radio Dobrogea. Se poate urmări pe YouTube, Facebook și TikTok-ul Arhiepiscopiei Tomisului.

Video

CITEȘTE ȘI » IPS Teodosie, semnal de alarmă pentru tineri: Să nu faceți această alegere pentru că vă duce la pierzare!

'De ce unii tineri aleg să nu mai meargă la biserică?', este o altă întrebare adresată ÎPS Teodosie.

'Aleg aceasta pentru că sunt egoiști și își sunt lor măsură. Nu îl pun pe Dumnezeu înaintea lor. Cine nu îl iubește pe Dumnezeu mai mult decât pe sine însuși, decât pe părinții lui sau pe oricine altcineva, este pe o cale strâmbă!

De aceea, tinerii care nu merg la biserică... înseamnă că nu merg la Dumnezeu! Ei întorc spatele Lui Dumnezeu pentru că biserica este Casa Lui Dumnezeu! Acolo îl găsim pe Dumnezeu, iubiți tineri!

Să nu faceți această alegere de a nu mai merge la Biserică. Această alegere este strâmbă, păguboasă și vă duce la pierzanie!', a răspuns IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

CITEȘTE ȘI » Sunt vrăjitorii moderne practicile orientale - reiki, yoga, teta healing, așa-zisa dezvoltare personală, radiestezia, bioenergia? ÎPS Teodosie, răspuns clar: Să luăm aminte!

ÎPS Teodosie a fost întrebat următoarele:

'Cum să explic celor care recurg la practicile orientale, precum așa-zisa dezvoltare personală, reiki, yoga, teta healing, radiestezie, bioenergie... că nu este bine ce fac?! Aceste practici sunt vrăjitorii moderne?'

'Sigur că da! Pot fi asemănate (n.red. cu vrăjitoriile moderne). Din ce ați enumerat am întâlnit de toate felurile și nu sunt în regulă niciuna! Toate sunt paralele cu credința noastră. Acele practici nu ne duc la Hristos.

De aceea, să ia aminte fiecare! Sunt înșelări ale celui viclean. Pentru că diavolul ispitește spre erezie. Dacă nu sunt erezii, iată că sunt aceste practici care ne despart de Dumnezeu și de Harul Său!

Și o altă întrebare: 'Soția nepotului meu se ocupă cu practica teta healing. I-am spus că nu este în regulă cu astfel de practici.

Îmi vorbea și de un yoghin, care levita. Să îi spun să se roage în timpul acelor ședințe de teta healing ca să încurce ițele celui rău și să înțeleagă și el că nu este în regulă ce face soția lui?'

'Da, dacă cineva se roagă intens deturnează acest plan. Am avut și eu această experiență. Rugăciunea dărâmă toate aceste obscurități care vor să se impună.', a răspuns ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.