Cum a răspuns ÎPS Teodosie la întrebarea 'Se mântuiesc doar ortodocșii?' - Video

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu întrebarea următoare, în cadrul podcastului de dialog cu credincioșii - 'Cuvântul ierarhului': 'Se mântuiesc doar ortodocșii? Cum se pot mântui cei care nu sunt ortodocși?

'Cei care nu au putut să îl cunoască pe Dumnezeu pe calea aceasta a Dreptei Credințe, care este Ortodoxia, dar fac binele... se pot mântui cum se mântuiau cei vechi prin Legea morală naturală.

Dar dacă ai conștiința că ești pe o cale neadecvată către urcușul spre Dumnezeu și continui pe acea cale, din motive subiective sau din motive de avantaj... atunci nu te poți mântui!'

'De ce ortodoxia mântuiește? Pentru că are Harul Lui Dumnezeu! Puțini se pot mântui în afara Ortodoxiei!

Cei care nu au auzit de Hristos, cum sunt păgânii din diferite țări, unde nu s-a auzit de Hristos și aceia în Legea naturală morală sau din alte părți, care fac faptele plăcute Lui Dumnezeu și gândesc sincer la Dumnezeu... este taina Lui Dumnezeu... (n.red. dacă/cum se vor mântui)!'

'Noi știm că pentru mântuire ne trebuie o credință adevărată și o Biserică adevărată! Chiar Mântuitorul a spus atunci când Petru a mărturisit Adevărul - Pe această piatră voi zidi Biserica mea!

Biserica Ortodoxă a rămas aceeași din timpul apostolic până astăzi. Celelalte au modificat învățătura. Chiar au fost situații când și eu am stat de vorbă, nu spun cu cine, oameni înalți din alte culte.

Aceștia au spus că știu că ortodocșii au dreptate, dar nu au ce face. Adică, sunt care știu că nu sunt pe calea ce bună, dar vor să rămână funcționali.', a menționat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Podcastul de dialog cu credincioșii - „Cuvântul ierarhului”, se difuzează live în fiecare joi, de la ora 18, la Radio Dobrogea. Se poate urmări pe YouTube, Facebook și TikTok-ul Arhiepiscopiei Tomisului.

VIDEO

Mesaj / rugăminte către cititorii ABC Ortodox:

ABC Ortodox are ca sursă de finanțare DOAR reclamele pe care le afișează Google!

Prin urmare, dacă veți da click pe reclame înseamnă că apreciați și sprijiniți publicația ABC Ortodox ca să existe în continuare! Vă mulțumim! Doamne ajută!

CITEȘTE ȘI » IPS Teodosie, semnal de alarmă pentru tineri: Să nu faceți această alegere pentru că vă duce la pierzare!

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu următoarea întrebare: 'De ce unii tineri aleg să nu mai meargă la biserică?'

'Aleg aceasta pentru că sunt egoiști și își sunt lor măsură. Nu îl pun pe Dumnezeu înaintea lor. Cine nu îl iubește pe Dumnezeu mai mult decât pe sine însuși, decât pe părinții lui sau pe oricine altcineva, este pe o cale strâmbă!

De aceea, tinerii care nu merg la biserică... înseamnă că nu merg la Dumnezeu! Ei întorc spatele Lui Dumnezeu pentru că biserica este Casa Lui Dumnezeu! Acolo îl găsim pe Dumnezeu, iubiți tineri!

Să nu faceți această alegere de a nu mai merge la Biserică. Această alegere este strâmbă, păguboasă și vă duce la pierzanie!', a răspuns IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Citește și - ÎPS Teodosie, lecție pentru CTP: Mă rog pentru el să ajungă la aceasta! / Video

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.