ÎPS Teodosie, întrebat ce influență are asupra omului prea mult somn: Aduce acest păcat de moarte, al 7-lea păcat capital! / Video

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu întrebarea următoare, în cadrul podcastului de dialog cu credincioșii - „Cuvântul ierarhului”: 'Ce influență are asupra omului prea mult somn?'

'Are influență asupra omului pentru că prea mult somn aduce și o împuținare a minții. Mintea nu mai este ageră.

Scopul vieții nu mai este hărnicia, rugăciunea și celelalte, ci devine lenea, care este păcat de moarte.

Lenea este al 7-lea păcat capital. Acest păcat este pus azi la loc de cinste.', a răspuns IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Podcastul de dialog cu credincioșii - „Cuvântul ierarhului”, se difuzează live în fiecare joi, de la ora 18, la Radio Dobrogea

De asemenea, îl puteți urmări pe contul de Youtube al Arhiepiscopiei Tomisului, precum și pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

CITEȘTE ȘI » 'Ni s-a spus că nu vom putea avea niciodată copii!' IPS Teodosie: Faceți aceasta! El este Sfântul și moaștele sale care ajută cel mai mult!

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu următoarea întrebare, în cadrul dialogului cu credincioșii - 'Cuvântul ierarhului' de la Radio Dobrogea:

'Ce sfat dați unei familii pentru a avea copii? Am încercat multe tratamente, am fost la mulți doctori. Am făcut Canonul dat de duhovnic, am dat pomelnic pentru 40 de Sf. Liturghii de mai multe ori, ce putem face?'.

IPS Teodosie a răspuns: 'Mergeți acolo unde sunt moaște ale Sfântului Cuvios Mucenic Efrem cel Nou. Faceți Acatistul și Paraclisul în fiecare zi și veți dobândi.

Noi, la Mănăstirea Sfântul Dionisie și Sfântul Efrem cel Nou avem o statistică impresionantă! S-au născut sute de copii de la mame care au avut verdictul că nu vor avea niciodată copii! Sfântul Efrem cel Nou ajută cel mai mul!, a spus IPS Teodosie.

CITEȘTE ȘI » IPS Teodosie, semnal de alarmă pentru tineri: Să nu faceți această alegere pentru că vă duce la pierzare!

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu următoarea întrebare: 'De ce unii tineri aleg să nu mai meargă la biserică?'

'Aleg aceasta pentru că sunt egoiști și își sunt lor măsură. Nu îl pun pe Dumnezeu înaintea lor. Cine nu îl iubește pe Dumnezeu mai mult decât pe sine însuși, decât pe părinții lui sau pe oricine altcineva, este pe o cale strâmbă!

De aceea, tinerii care nu merg la biserică... înseamnă că nu merg la Dumnezeu! Ei întorc spatele Lui Dumnezeu pentru că biserica este Casa Lui Dumnezeu! Acolo îl găsim pe Dumnezeu, iubiți tineri!

Să nu faceți această alegere de a nu mai merge la Biserică. Această alegere este strâmbă, păguboasă și vă duce la pierzanie!', a răspuns IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

CITEȘTE ȘI - 'Cum să ne comportăm cu cei care ne denigrează pe nedrept?' IPS Teodosie: Să facem aceasta!

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu următoarea întrebare, în cadrul podcastului de dialog cu credincioșii - 'Cuvântul ierarhului' de la Radio Dobrogea:

'Cum trebuie să ne comportăm cu cei care ne denigrează pe nedrept?'

'Dacă ne denigrează trebuie să ne rugăm pentru ei, să nu ne întristăm! Își fac ei păcate și ne iau nouă păcatele! Să nu suferim că ne denigrează, că atunci suntem mândri!

Unii sfinți, în perioadele mai grele, erau bucuroși. Chiar spunea că Decât să mă lauzi, mai bine vorbește-mă de rău. Și îți plătesc pentru asta! Am întâlnit în Viețile Sfinților și în Pateric aceasta.

Deci, unii plăteau ca să fie denigrați, iar noi ne supărăm că cineva ne jignește. Nu trebuie să ne supărăm pentru că el are mintea tulbure și nu poate să țină legătura de comuniune și comunicare cu noi.

Prin urmare, să îi întindem noi o șansă, o rază de dragoste. El a greșit, noi să ne cerem iertare!', a răspuns IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

VIDEO

Foto - Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.