Creștinii nu sărbătoresc Halloween! Nu poți îmbrăca un înger, precum este un copil, în demon, vrăjitoare sau strigoi! - Apelul pr. Marius Gheorghe

Apelul părintelui Marius Gheorghe din satul Pleașa, comuna Bucov, județul Prahova, cu privire la Halloween.

'Creștinii nu sărbătoresc Halloween! Nu poți îmbrăca un înger, așa cum este un copil, în demon, vrăjitoare sau strigoi!

Ca tată de copii, dar și ca preot, îmi exprim și eu îngrijorarea, alături de numeroşi părinţi, elevi şi profesori din întreaga ţară faţă de organizarea în tot mai multe instituţii publice de învăţământ din România (de la grădiniţe până la liceu), a unor serbări de Halloween, o tradiţie care îşi are originea în adorarea păgână a spiritelor şi a unui zeu celtic al morţii, străină de cultura, credinţa şi spiritualitatea românească.

O manifestare, pentru că nu merită să fie numită sărbătoare, care în profunzime induce, fără sa realizam, multă frică în inimile nevinovate ale copiilor!

Deşi specialiştii avertizează asupra creşterii violenţei în societate şi agresivităţii tinerei generaţii în special, iar mass-media relatează tot mai multe cazuri de acest gen în şcoli, paradoxal sunt încurajate tocmai activităţile cu efecte negative asupra formării şi educaţiei copiilor şi tinerilor, uneori chiar incluse în programul de învăţământ extracurricular.

Ce poate fi constructiv pentru formarea și dezvoltarea copilului să îl maschezi în demon, vampir și alte personaje fictive, întruchiparea râului din lume? De ce să nu fie îmbrăcați în îngeri? În lumină? În bucurie? În personaje reale și bune?

Trebuie să înțelegem că prin participarea la o astfel de manifestare, pe care o tratăm cu adânca superficialitate, de dragul ,,distracției”, nu facem altceva decât sa invocam răul și sa așezăm frica în inimile nevinovate ale copiilor, în mod special.

Familia, Şcoala şi Biserica trebuie să conlucreze pentru formarea şi educarea generaţiilor viitoare în spiritul valorilor autentice din societate, prin cultivarea şi încurajarea cunoaşterii culturii şi tradiţiilor româneşti, a stimulării creativităţii şi iubirii de frumos, a discernământului între bine şi rău, adevăr şi minciună, dreptate şi nedreptate.

Este inadmisibil ca un om care crede în Dumnezeu, să participe la o manifestare păgână, a morții și a unor personaje fictive precum fantomele, vârcolaci, vampirii și altele lor.

Cu atat mai mult, este inadmisibil sa ne ducem copiii la astfel de ,,petreceri”, uitând ca ei au nevoie de încurajare, de iubire, de frumos!

Nu e de mirare că după această manifestare, întâlnim tot mai mulți copii care nu pot dormi cu lumina stinsă, care nu merg la baie singuri, se tem de orice gânganie și li se pare că sunt fantome prin casă!

Fiți atenți, că diavolul este viclean și în viclenia lui, întotdeauna îmbracă răul în bine! O petrecere nevinovată ar spune unii, parintele exagerează ar spune altii, e doar o distracție ar completa altii…. Realitatea însă e alta!

Cred cu tărie ca întunericul, demonicul, urâtul nu trebuie sărbătorite! Sa iubim viața, lumina și frumosul!

Cu smerenie, Al dumneavoastră către Hristos-Domnul rugător, Pr. Marius Gheorghe'.

Citește și - Spunem NU Halloween! Pr. Ioan Istrati arată pericolul uriaș care îi pândește pe copii!

enter image description here

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.