Ce a pățit un băiețel după ce a sărbătorit Halloween! Pr. Alexandru Lungu: Aveți grijă pe mâna cui încredințați sufletele proprilor copii!

'Anul trecut a venit la biserică o mămică cu copilul ei de 10 ani . Când m-a sunat mi-am dat seama din voce cât de speriată era.

Pe scurt, băiețelul ei care până la acea vârstă nu avusese probleme cu somnul și nici nu se speria de întuneric, a început să se trezească noaptea din somn urlând și invocând faptul că o dihanie îi apare de fiecare dată când se sting luminile din casă.

Mai mult decât atât, băiatul fusese atât de marcat încât nu mai putea să meargă până la baie singur nici măcar ziua în amiază. O întreb pe mămică dacă este spovedit, dacă se împărtășește.

Recunoaște că atât timp cât a fost mai micuț era nelipsit de la Potir, însă după ce a început să se inhaite și cu alți colegi de la școală, nu prea a mai ținut rânduiala. Nu mai voia dimineața să se trezească în zilele de duminică, nu voia sa postească, nu se mai ruga.

Cu câteva zile înainte să aibă acele năluciri participase la o serbare cu tematică de Halloween, unde se costumase într-un mic demon . Chiar dacă inițial mămicii nu îi surâse ideea, datorită insistențelor celui mic și ținând cont că toți copiii participau la această manifestare demonică, cu acordul și implicarea școlii, a cedat.

La câteva zile după acest episod, a început să aibă nălucirile respective. I-am citit câteva rugăciuni, l-am sfătuit să țină post și să facă în casă Taina Sfântului Maslu și o perioadă să se împărtășescă duminică de duminică.

După prima săptămână de la Canon visele au încetat, iar peste o lună băiatul a început să aibă din nou curaj să meargă singur prin casă și să doarmă în camera lui.

Halloween este mai mult decât o banală serbare de toamnă În chip inconștient invocăm puteri demonice și devenim vasale ale dracilor. Aveți grijă pe mâna cui încredințați sufletele proprilor copii.', a relatat părintele Alexandru Lungu.

Citește și - Creștinii nu sărbătoresc Halloween! Nu poți îmbrăca un înger, precum este un copil, în demon, vrăjitoare sau strigoi! - Apelul pr. Marius Gheorghe

Apelul părintelui Marius Gheorghe din satul Pleașa, comuna Bucov, județul Prahova, cu privire la Halloween.

'Creștinii nu sărbătoresc Halloween! Nu poți îmbrăca un înger, așa cum este un copil, în demon, vrăjitoare sau strigoi!

Ca tată de copii, dar și ca preot, îmi exprim și eu îngrijorarea, alături de numeroşi părinţi, elevi şi profesori din întreaga ţară faţă de organizarea în tot mai multe instituţii publice de învăţământ din România (de la grădiniţe până la liceu), a unor serbări de Halloween, o tradiţie care îşi are originea în adorarea păgână a spiritelor şi a unui zeu celtic al morţii, străină de cultura, credinţa şi spiritualitatea românească.

O manifestare, pentru că nu merită să fie numită sărbătoare, care în profunzime induce, fără sa realizam, multă frică în inimile nevinovate ale copiilor!

Deşi specialiştii avertizează asupra creşterii violenţei în societate şi agresivităţii tinerei generaţii în special, iar mass-media relatează tot mai multe cazuri de acest gen în şcoli, paradoxal sunt încurajate tocmai activităţile cu efecte negative asupra formării şi educaţiei copiilor şi tinerilor, uneori chiar incluse în programul de învăţământ extracurricular.

Ce poate fi constructiv pentru formarea și dezvoltarea copilului să îl maschezi în demon, vampir și alte personaje fictive, întruchiparea râului din lume? De ce să nu fie îmbrăcați în îngeri? În lumină? În bucurie? În personaje reale și bune?

Trebuie să înțelegem că prin participarea la o astfel de manifestare, pe care o tratăm cu adânca superficialitate, de dragul ,,distracției”, nu facem altceva decât sa invocam răul și sa așezăm frica în inimile nevinovate ale copiilor, în mod special.

Familia, Şcoala şi Biserica trebuie să conlucreze pentru formarea şi educarea generaţiilor viitoare în spiritul valorilor autentice din societate, prin cultivarea şi încurajarea cunoaşterii culturii şi tradiţiilor româneşti, a stimulării creativităţii şi iubirii de frumos, a discernământului între bine şi rău, adevăr şi minciună, dreptate şi nedreptate.

Este inadmisibil ca un om care crede în Dumnezeu, să participe la o manifestare păgână, a morții și a unor personaje fictive precum fantomele, vârcolaci, vampirii și altele lor.

Cu atat mai mult, este inadmisibil sa ne ducem copiii la astfel de ,,petreceri”, uitând ca ei au nevoie de încurajare, de iubire, de frumos!

Nu e de mirare că după această manifestare, întâlnim tot mai mulți copii care nu pot dormi cu lumina stinsă, care nu merg la baie singuri, se tem de orice gânganie și li se pare că sunt fantome prin casă!

Fiți atenți, că diavolul este viclean și în viclenia lui, întotdeauna îmbracă răul în bine! O petrecere nevinovată ar spune unii, parintele exagerează ar spune altii, e doar o distracție ar completa altii…. Realitatea însă e alta!

Cred cu tărie ca întunericul, demonicul, urâtul nu trebuie sărbătorite! Sa iubim viața, lumina și frumosul!

Cu smerenie, Al dumneavoastră către Hristos-Domnul rugător, Pr. Marius Gheorghe'.

Citește și - Spunem NU Halloween! Pr. Ioan Istrati arată pericolul uriaș care îi pândește pe copii!

Antrenamentul la iad - Pr. I. Istrati

Preoții trebuie să ia atitudine și să respingă drăcia socială numită Halloween.

În spatele distracției de Halloween, există intenții de distrugere a vieții creștine. Halloween este o sumă de trucuri care imprimă în copii atitudini diabolice care distrug viața morală și religioasă a oamenilor.

Într-adevăr, la o primă vedere, costumarea haioasă în vampiri, vârcolaci, vrăjitoare, demoni etc., nu ar fi decât o farsă demnă de homo ludens prin care omul ia în râs aberațiile ontologice și manifestările oculte.

De fapt, ceea ce se imprimă în mințile curate ale copiilor este obișnuința cu magia, cu o lume ocultă care poate deschide orizonturi demonice, cu puteri supranaturale uriașe, care devin leit motiv al vieților copiilor.

Ridiculizarea demonilor nu este decât învățarea cu prezența lor, ruperea lor de regnul iadului veșnic și transformarea lor într-o gașcă de personaje simpatice, care pot fi oricând chemate la cină.

Dracul ucigător de oameni de la începutul istoriei devine astfel un băiat de gașcă, un tip frecventabil, aproape vrednic de compătimit pentru ghinionul teribil pe care l-a avut.

De aici până la obsesii, posedare, magie neagră, ritualuri satanice, ucidere ritualică, sinucidere, boli psihice, crimă în serie e o cale bine bătătorită.

Adulții pot discerne- și nu chiar toți- dintre ficțiune și realitate, între film și viață, între iluzie și adevăr. Copiii însă trăiesc într-o lume a imaginației, în care reperele vizuale primesc viață în mintea lor și se transformă în modele de urmat.

Nu ne mai mirăm că unii copii vor să devină vrăjitori, magi, vampiri sau chiar diavoli. Unii chiar reușesc. Violența ucigașă este așadar chemată în societate pe ușa din față, sub pretextul distracției.

În loc ca demonii să fie exorcizați adică scoși afară din om și din lumea locuită și trimiși pe pustii locuri, așa cum se întâmplă la Botez și la Molitfele Sfântului Vasile, demonii sunt chemați, puși la masă, încarnați prin vestimentație și gestică macabră, imitați în atitudine, prezenți desigur pe termen lung.

Halloween-ul nu e o sărbătoare păgână, ea conține multe referințe creștine, ci o sărbătoare diabolică. Unii vor spune că vine repede și pleacă mult mai repede, ca un miros de dovleac și de usturoi.

Însă ceea ce rămâne în subconștientul copiilor este accesibilitatea uriașă a diavolului care vine totdeauna când este chemat în viața oamenilor.

Deriva morală, falimentul credinței, transformarea omului în animal și apoi în demon prin civilizație tehnologică, crimele, depresia generalizată, mentalitatea de turmă, toate acestea sunt mlădițe ale duhului necurat, alungat de 2000 de ani din viața lumii prin Sfintele Taine, și invocat acum de dragul sărbătorii, în inimile celor care îi urmează fără să o știe.

Halloween-ul este așadar un antrenament la iad, cu întuneric, magie, demonism, shamanism, clarobscur, vampiri, vârcolaci.

Niciun duh însă nu suflă o vorbă despre durerea infinită și veșnică, despre focul cel nestins, despre scrâșnirea dinților, despre viermele neadormit, despre singurătatea fără de sfârșit.

Tot astfel, Liturghia este un antrenament la rai, ca jertfă fără de prihană, rugăciune intensă, anamneză a iubirii, participare prin har, istorie și veșnicie unite strâns, de netăiat, în Trupul lui Hristos cel răstignit și înviat pentru oameni, pentru totdeauna.

Are cineva impresia că te costumezi în diavol și vei merge la Liturghia veșnică? Așadar, la Liturghie, nu la Halloween. - Preot Ioan Istrati.

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.