IPS Teodosie a spus în ce zile să nu faci nuntă: Mă doare sufletul când văd aceasta - Video

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu următoarea întrebare, în cadrul podcastului de dialog cu credincioșii - „Cuvântul ierarhului”:

Este cu putință să ne cununați în luna septembrie când venim în țară?

'Sigur că da! Doar să fie în zilele în care nu e post. Și vă spun de pe acum că zilele cele mai potrivite pentru cununie, conform Sfintelor Canoane, sunt duminica, joia și marțea. Sâmbăta nu prea este!

Mă doare sufletul, că noi încălcăm Canoanele pentru că s-a creat o tradiție atât de puternică. Dar luați aminte că sâmbăta nu e ziua cea mai potrivită pentru cununie!', a răspuns IPS Teodosie.

Citește și - Problemele tinerilor, tot mai acute. Cum îi răspunde IPS Teodosie unui tânăr care vrea să moară după ce l-a părăsit prietena / Ce sfat îi dă unei fete care are gânduri de sinucidere - Video

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu următoarea întrebare, în cadrul unei alte ediții a podcastului de dialog cu credincioșii - „Cuvântul ierarhului” de la Radio Dobrogea:

M-a lăsat prietena acum doi ani și sufăr de atunci. Vreau să mor! Ce să fac?!

'Cum să vreți să muriți? Este o absurditate! Iată de ce, eu vă înțeleg. Dumneavoastră ați iubit pe prietenă mai mult decât pe Dumnezeu.

Cine nu îl are pe Dumnezeu să îl iubească cel mai mult este în dezechilibru!', a spus IPS Teodosie.

'Opriți această întrebare, ca să stăm de vorbă cu el, fiindcă are nevoie de ajutor. Dar vă ajutăm să îl cunoașteți pe Dumnezeu, ca să vedeți că Dumnezeu este superior prietenei.

'Dacă ea v-a lăsat este și un semn, că nu a fost statornică. Poate că este un bine pentru dumneavoastră că nu era potrivită.', a zis IPS Teodosie.

'Sigur că sentimentele, când sunt duse la extrem omul cade în dezechilibru, pesimism. Să stăm de vorbă!', a mai spus IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în cadrul emisiunii de dialog duhovnicesc cu credincioșii, care se difuzează în fiecare săptămână, la Radio Dobrogea.

Citește și - Proorocie? IPS Teodosie este prezentat ca fiind 'mitropolit' de Patriarhia Ierusalimului / Nou apel pentru reactivarea Mitropoliei Tomisului - Foto

Foto Facebook Arhiepiscopia Tomisului

enter image description here

Citește și - Modele de căsnicie creștină. Iubirea care depășește toate obstacolele: Sfinții care au trecut la Domnul în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.