Postul Sf. Ap. Petru și Pavel. ÎPS Teodosie: Nu vor intra în Rai cei nepăsători, cei slujitori ai veacului acestuia vremelnic și ai plăcerilor, ci numai cei care... - Video

"Postul a fost prima poruncă. Dacă era ținut, noi am fi fost locuitori ai Raiului. Nu vor intra acolo cei nepăsători, cei slujitori ai veacului acestuia, slujitori ai plăcerilor timpului acestuia vremelnic, ci numai cei ce vor iubi pe Dumnezeu și se vor jertfi și se vor osteni toată viața." Cuvântul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la începutul Postului Sf. Ap. Petru și Pavel.

VIDEO

enter image description here

Foto - Vali Vădănoiu - Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Citește și - ÎPS Teodosie: Postul este o ascultare față de Dumnezeu. Mântuitorul Iisus Hristos nu doar ne-a spus să postim, ci ne-a învățat și cum

'Postul este, precum spune cântarea, maica virtuților. Este prima poruncă dumnezeiască în care se cuprindea toată Legea Lui Dumnezeu. Postul, de fapt, dădea o ascultare primilor oameni. I-a zis Dumnezeu lui Adam: Din toți pomii raiului poți să mănânci, dar din pomul cunoștiinței binelui și răului să nu mănânci pentru că atunci când vei mânca cu moarte vei muri. Postul este o ascultare față de Dumnezeu

Sigur nu că era mai diferit acest pom decât ceilalți, dar era un semn al Lui Dumnezeu, o poruncă în care stătea viața și moartea. Postul este spre viață. De aceea diavolii se sperie de post pentru că acesta este, în primul rând, și o ascultare față de Dumnezeu, o condescendență față de Dumnezeu. Vezi continuarea aici!

Citește și - ÎPS Teodosie, sfat către persoanele care au o problemă cu copiii mici, zburdalnici, din Biserică: Să facă acest lucru - Video ÎPS Teodosie a răspuns la o întrebare venită de la un credincios/credincioasă, la podcastul de dialog „Cuvântul ierarhului” de la Radio Dobrogea: Ce facem cu femeile din biserică care nu suportă copiii mici din biserică ce mai fug și fac gălăgie...?!

'Acele femei au o problemă: nu se pot ruga. Dacă ele iau aminte la copii, care sunt atât de drăgălași, chiar dacă zburdă în biserică ei sunt mult mai nevinovați și mai acceptați de către Dumnezeu decât oricare dintre noi cei maturi.

De aceea, le atrag atenția femeilor care nu au răbdare și care nu suportă copiii: trebuie să aibă o concentrare mai serioasă la rugăciune, nu să observe zburdălnicia copiilor, care nu pot fi niște roboți, niște bibelouri, ci sunt copii.

Numai copiii bolnavi stau ca niște bibelouri sau ca o mobilă. Copiii sănătoși zburdă, se mișcă. Mântuitorul nu i-a certat niciodată, ci, dimpotrivă i-a chemat la El și i-a îmbrățișat.

Stimate și iubite credincioase, faceți un exercițiu de răbdare cu acești copii! Câtă răbdare are Dumnezeu cu noi... noi să nu avem răbdare cu copiii pe care îi iubește Dumnezeu atât de mult?!', a spus ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în cadrul podcastului de dialog cu credincioșii - „Cuvântul ierarhului”, care are loc în fiecare joi la Radio Dobrogea. Vezi articolul aici!

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.