De ce, sfântul meu, nu mi-ai apărat acuma pisicuţa?

În Karulia, cel mai aspru pustiu al Sfântului Munte, locuia un pustnic care avea o mică pisicuţă ce îl alina şi îl apăra de şerpi şi şoareci. Într-o zi, un vultur care zbura pe deasupra a ochit din cer prada, s-a năpustit în jos şi a apucat pisicuţa în gheare.

Pustnicul a fost necăjit şi, neştiind ce să facă, s-a dus imediat în paraclisul său să se plângă sfântului apărător al schitului. S-a dus către candela care ardea în faţa icoanei sfântului şi îndurerat, a stins flacăra, ca să-şi arate supărarea.

Pustnicul l-a considerat întotdeauna pe sfânt ca prietenul său, aşa că i-a povestit despre trista întâmplare şi i-a cerut ajutorul:

– De ce, sfântul meu, nu mi-ai apărat acuma pisicuţa? s-a plâns el. În acelaşi moment a și auzit pisicuţa mieunând lângă uşă. Fusese eliberată din ghearele atacatorului...

foto : Starețul Filimonos( Gheron Filimon cum ii spunem noi) de la Schitul Sfântul Ilie din muntele Athos pe care am avut bucuria să-l revăd la sărbătoarea Sfântului Paisie de la Neamț din anul trecut

enter image description here

Citiți și - Sf. Andrei ne-a creștinat și a săvârșit prima Sf. Liturghie pe pământul României! Să ne facem vrednici de această țară - Pr. Ilie Cleopa

Citiți și - Cum ne păzește un „Doamne, miluiește!”. Cum s-a îndepărtat un câine la auzul acestei rugăciuni

Mergeam într-o zi de-a lungul unui câmp, ducându-mă de la tabăra Ustiijorsk, unde staţiona batalionul nostru de geniu, spre satul Kolpino, ca să pun la poştă nişte bani pe care voiam să-i trimit la Sfântul Munte;

Dar pe drum s-a repezit drept spre mine un câine turbat şi, când a ajuns aproape de mine, am spus numai: „Doamne, miluieşte!”.

Și la aceste cuvinte o putere nevăzută a împins câinele deoparte, ca şi cum s-ar fi izbit de ceva şi, ocolindu-mă, s-a îndreptat spre Kolpino. Acolo a muşcat pe mulţi şi a pricinuit mult rău la oameni şi la oi.

Din această întâmplare am înţeles cât de aproape este Domnul de omul păcătos şi cât de repede ascultă rugăciunea sa. - Cuviosul Siluan Athonitul, Între iadul deznădejdii și iadul smereniei, Ed. Deisis, Sibiu, 2000, p. 207.

Citiți și - Citeste si - » O prietenie mai puțin cunoscută: Sf. Nicolae Velimirovici şi Sf. Siluan Athonitul

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.