Trebuie să mergem la Liturghie, chiar dacă vom sta ca niște bârne. Cineva va spune: „Nu sunt așa cum trebuie, nu înțeleg nimic din celea care se întâmplă, mintea mea nu se concentrează acolo”. Să mergi oricum.
Citește și - Care sunt marile foloase ale Sfintei Liturghii, părinte Arsenie Papacioc?
Un stareț spunea: „Când intri într-un magazin de răşini aromatice, vei ieși cu hainele parfumate, chiar dacă nu vei cumpăra nimic.”
La fel se întâmplă și când mergi la Liturghie. Poate că nu vei realiza nimic duhovnicesc, dar chiar și faptul că ai mers și ai stat acolo ca o bârnă deja este ceva.
Astfel să vă spuneți: „Voi merge așa cum sunt, o bârnă necioplită. Dumnezeu poate să facă și din ea ceva. - Mitropolitul Atanasie de Limassol.
Podcastul de Dialog duhovnicesc - cu ÎPS Teodosie, 'Cuvântul ierarhului' de la Radio Dobrogea, este transmis în direct, de regulă în fiecare joi, începând cu orele 18, pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului a fost chestionat de un credincios cu următoarea întrebare: ''Care este cea mai puternică rugăciune care îl unește pe om cu Dumnezeu?''
''Rugăciunea care îl unește pe om cu Dumnezeu este cea din timpul Sfintei Liturghii. Acolo nu suntem singuri. Și când nu ne împărtășim, dacă sunt pomenite în taină numele noastre la Sfânta Proscomidie sau acolo unde se slujește... ''
''Iată, eu în acest Post Mare pomenesc în taină pomelnicele, dar la Sfânta Liturghie au fost pomenite toate la Liturghia deplină. Și, iată, rugăciunea care se face la Sfânta Liturghie ne unește pe toți, unii cu alții cu Dumnezeu!'', a răspuns ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.