Minunea recentă a Sf. Luca al Crimeii care îți va face pielea de gâină: Asistentele s-au mirat de acest ''doctor necunoscut'' lor şi de ce purta o ''cămaşă veche, dintr-o epocă trecută''

Pe data de 11 iunie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Luca, Arhiepiscopul Crimeei și Simferopolului. Sfântul Luca a fost un om de știință vestit al vremurilor sale.

Fiind profesor de chirurgie, era foarte apreciat în lumea medicală pentru descoperirile pe care le făcea în cercetările sale, dar, în primul rând, a fost un mare propovăduitor și pătimitor pentru dreapta credință în vremea stăpânirii bolșevice din URSS.

Relatăm mai jos o minune contemporană uimitoare a Sfântului Luca al Crimeii.

''La sfârşitul lunii iunie 2009, tânăra E. K. din Leros, în vârstă de 24 de ani, a fost operată pentru schimbarea unei valve a inimii, la Spitalul I. Înainte de operaţie, doctorul a spus faptul că bolnava va rămâne între 24 şi 48 de ore în Secţia de Terapie Intensivă.

Din păcate, însă, după operaţie, fata nu a putut să fie deconectată de la aparate, deoarece nu se trezise nici după 27 de ore, după cum a povestit fratele ei.

Când fratele tinerei şi-a exprimat neliniştea unei persoane cunoscute, aceea le-a trimis părinţilor fetei cartea cu viaţa Sfântului Luca, ulei de la mănăstirea Sfântului din Simferopol şi Paraclisul Sfântului Luca, pentru ca aceştia să se roage pentru fată.

La una-două zile după aceasta, fata a deschis ochii, a început să comunice cu cei din jur şi toţi L-au slăvit pe Dumnezeu.

Însă asistentele de la Secţia de Terapie Intensivă au spus următoarea întâmplare minunată (de notat faptul că bolnava era într-o cameră specială a Secţiei de Terapie Intensivă, care avea geam şi perdele).

Cu puţin înainte să se trezească bolnava, asistentele au văzut un doctor străin ciudat care a intrat în camera ei. Acesta purta o cămaşă albă foarte lungă, până la mijlocul gambei, făcută dintr-un material gros, dintr-o epocă trecută.

Asistentele s-au mirat şi s-au întrebat cine era acest doctor necunoscut şi de ce purta o astfel de cămaşă veche.

Doctorul necunoscut, fără să vorbească cu nimeni, a intrat în cameră, a închis uşa şi a tras perdelele. Nimeni nu a văzut ce a făcut dar, când cineva a deschis uşa, doctorul a dispărut.

După aceasta şi după ce rămăseseră mai întâi mute de uimire, asistentele au intrat în cameră și au văzut-o în faţa lor pe bolnavă trează, fiind deplin conştientă de ceea ce se petrece în jurul său.'' - М. V., Leros.

(Arhimandritul Nectarie Antonopoulos, Sfântul Luca al Crimeei – minunile contemporane, Traducere de pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu, Editura Sophia, București, 2012, pp. 135-136)

enter image description here

CITEȘTE ȘI - Minunea Sf. Luca al Crimeii: Toți s-au cutremurat când au văzut că F., moartă de 6 minute, a deschis ochii și era vie!

Doctorii din Grecia au constatat faptul că are cancer metastatic. Speranțele lui F. erau puține. F. a mers în Anglia cu scopul de a face ședințe de chimioterapie. Terapiile au fost foarte puternice.

La una dintre acestea, F. nu a mai rezistat. Știința medicală spune faptul că dacă inima unui om încetează a mai bate pentru trei minute (cel mult), omul respectiv este considerat mort. Mai mult, inima ei s-a oprit timp de 6 minute.

Toți doctorii au oprit orice încercare de resurcitare. Cel mai experimentat doctor, șeful clinicii, care era prezent și urmărea bolnava, era de credinta musulmana. Era pregătit să dea ordin pentru a incepe procedura de deconectare a bolnavei de la aparate.

Monitorul, timp de șase minute, a arătat o linie dreaptă. Și atunci, când toate arătau că F. a murit, femeia a deschis ochii. Doctorul musulman s-a pierdut pentru câteva momente, la fel și ceilalți. Pentru câteva secunde, nimeni nu s-a mișcat, fiind uimiti de ce se întâmplă.

Toți o vedeau acum pe F. vie. După câteva respirații, F. a deschis gura și a zis următoarele cuvinte (în limba engleză): „M-a vizitat Sfântul Luca, Doctorul... Îl știu, dar nu l-am chemat în ajutor. Sfântul Luca, Sfântul Luca m-a vizitat, Sfântul Luca!”.

Minunea uimitoare s-a petrecut. Sfântul Luca al Crimeii, în timp ce inima lui F. era oprită, el vindeca.

Timpul a trecut și F. și-a revenit în întregime. Doctorul musulman însă nu putea să își revină de ce s-a petrecut. Era cutremurat de minunea incredibilă pe care o văzuse și a întrebat-o pe F. cine era acest Luca și care este exact credința ei.

După câteva zile, același doctor musulman a solicitt să meargă la o Biserică Ortodoxă din Londra. A mers și a dorit să se boteze la Ortodoxie, la credința cea adevărată. Și-a ales el însuși numele lui: Teodor (în limba greacă: „darul Lui Dumnezeu”, n.trad.), pentru că a considerat faptul că minunea pe care a trăit-o și datorită căreia a cunoscut Adevărul de credință a fost darul Lui Dumnezeu.

F. este acum sănătoasă și excelează într-o ramură a medicinei. Teodor trăiește încă în Adevăr și în Lumină. Sursa Doxologia.ro

CITEȘTE ȘI - Minune cutremurătoare din zilele noastre. Sfântul Luca al Crimeii și Sfântul Pante­limon, prezenți în sala de operații la o intervenție pe viață și pe moarte

CITEȘTE ȘI - Sfântul Luca al Crimeii - 11 iunie. Viața și minunile sale

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.