Cum a pornit demersul părintelui Nicolae Tănase de a salva peste 4000 de suflete de la avort și multe alte mii de persoane cu diferite probleme. Interviu - Video

Părintele Nicolae Tănase, prin aşezămintele de la Valea Plopului şi Valea Screzii, județul Prahova, are grijă de sute de copii orfani sau fără posibilităţi materiale. Părintele poate fi considerat un pionier al activității pro-viață în România, salvând mii de suflete de la avort și ajutând și azi sute de copii și femei abuzate, în situații dificile.

A fondat în anul 1990, împreună cu poetul și intelectualul creștin Ioan Alexandru, mișcarea ''Salvăm vieți – Pro Vita Brâncoveanu''.

Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului a oferit un interviu pentru Biroul de Consiliere și Informare "Sfinții Părinți Ioachim și Ana" de la Centrul Eparhial Tomis, unde a explicat cum a pornit acest demers de a salva vieți (peste 4000 de suflete de la avort și multe alte mii de persoane cu diferite probleme) și de a forma o comunitate în județul Prahova, informează ASCOR Constanța.

Interviu cu părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului, realizat de Biroul de Consiliere și Informare ”Sfinții Părinți Ioachim și Ana”.

Părintele Nicolae Tănase a fost intervievat de către părintele protosinghel Hrisostom Iorgulescu, eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale din Constanța. Interviul a avut loc la finalul conferinței ,,Postul: Ascultare, dietă sau terapie?”

  1. Ce v-a determinat să vă implicați în sprijinirea mamelor care se confruntă cu decizia de avort?

  2. Cum a început inițiativa de a oferi suport și soluții alternative pentru femeile aflate în situații dificile?

  3. Care sunt principalele obstacole cu care vă confruntați în această misiune și cum le abordați?

  4. Ce resurse și programe oferiți pentru a ajutamamele care aleg să păstreze copiii?

  5. Cum vedeți rolul comunității în sprijinirea mamelor în dificultate și cum a evoluat acest sprijin de-a lungul timpului?

  6. Care sunt cele mai emoționante sau inspiraționale povești pe care le-ați întâlnit în timpul activității dvs. în acest domeniu?

  7. Care sunt principiile de bază sau valorile care vă ghidează în munca dvs. de sprijinire a mamelor și copiilor?

  8. Ce sfaturi aveți pentru cei care doresc să se implice în sprijinirea mamelor și a copiilor în comunitatea lor?

Răspunsurile le găsiți în Video

Citiți și articolul - Alături de Pr. Nicolae Tănase, atacat în plin Postul Mare după ce i-au scos din context declarații la o conferință ASCOR Constanța - Vezi video

Amintim faptul că părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului a susținut marți, 16 aprilie, o conferință cu titlul „Postul: Ascultare, dietă sau terapie?”, în cadrul unui eveniment „Conferințele Postului Mare”, organizat de ASCOR Constanța și Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

După conferință, unele voci nu au scăpat ocazia de a face scandal, a dezinforma și a ataca un preot iubit de credincioși, recunoscut pentru că a salvat mii de suflete de la avort, dar și prin ajutorul oferit de sute de copii și femei abuzate, aflate în situații disperate. Vedeți detalii aici!

Clarificare și susținere: Poziția noastră cu privire la declarațiile Părintelui Nicolae Tănase

În contextul recentelor comentarii privind declarațiile Părintelui Nicolae Tănase, dorim să aducem clarificări și să împărtășim poziția noastră.

Recunoaștem că afirmațiile Părintelui Tănase au fost făcute într-un context specific și pot fi interpretate diferit de diverse persoane. În timp ce unele interpretări pot genera întrebări, este important să analizăm în detaliu întregul discurs al Părintelui și intenția din spatele acestuia.

Părintele Nicolae Tănase a încercat să folosească exemplul vieții Sfintei Maria Egipteanca pentru a sublinia impactul comportamentului și al alegerilor noastre asupra vieții spirituale. În ciuda acestui fapt, recunoaștem că analogiile folosite pot fi sensibile și pot fi interpretate în mai multe moduri.

În plus, dorim să evidențiem implicarea activă a Părintelui Nicolae Tănase în sprijinirea mamelor, fetelor și femeilor din comunitatea sa. Prin activitățile și cuvintele sale pline de încurajare și îndrumare, Părintele Tănase a demonstrat constant o grijă profundă și o empatie față de nevoile acestora.

Noi susținem activitatea Părintelui Nicolae Tănase și înțelegem că intenția sa a fost de a promova o viață morală și respectuoasă, în conformitate cu principiile creștine. Chiar dacă unele interpretări pot fi nefericite, suntem convinși că Părintele își dorește doar binele și creșterea spirituală a credincioșilor săi.

În concluzie, ne angajăm să continuăm dialogul și să promovăm o comunicare deschisă și constructivă în comunitatea noastră.

Ne adresăm cu respect tuturor celor implicați și încurajăm înțelegerea și compasiunea în această situație. Invităm pe toți cei interesați să urmărească întreaga conferință din data de 16 aprilie 2024 pentru a înțelege contextul specific și discursul integral al Părintelui Nicolae Tănase de la Valea Plopului - tată pentru sute de copii.

Aici găsiți atașat link-ul conferinței: (https://www.facebook.com/share/v/ijM2omZ4XB2DB1Jz/).

De asemenea, rugăm pe toți cei care îl cunosc pe Părintele Nicolae Tănase să ofere mărturii despre grija sa profundă și dragostea față de comunitate, în special față de mame, fete și femei. - Echipa Biroului "Darul Vieții" Constanța.

Citiți și - Tinerii trebuie să știe! Pr. Nicolae Tănase: Cum să faci nuntă în ziua morţilor şi să-ţi meargă bine?

Citiți și - Pr. Nicolae Tănase: Constantin Brâncoveanu a fost condamnat pentru înmulţirea neamului românesc. Politicienii de azi sunt criminali pentru că nu se ocupă să creeze condiţii de a naşte copii

Citiți și - Citește și - Să ia aminte toţi cei care îl hulesc sau îl jignesc, fără să cunoască adevărul despre ÎPS Teodosie. Pr. Ioan Istrati: Aceasta este mărturia mea!

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.