''Este păcat să mă contrazic cu sectele pe internet?'' ÎPS Teodosie ne spune cum trebuie să procedăm - Video

Podcastul de Dialog duhovnicesc - cu ÎPS Teodosie este transmis în direct, în fiecare joi, începând cu orele 18, pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost chestionat cu următoarea întrebare, în cea mai recentă ediție a emisiunii, din data de 11 ianuarie 2023:

''Este păcat să mă contrazic cu sectele pe internet? Văd că atrag multă lume la aceste adunări. Și ei le promit case, bani etc. Lumea se duce la ei! E păcat să le urăsc și să mă contrazic cu ei?''.

''Nu e păcat să vă contraziceți și să nu le aprobați, să nu îi urâți. Să îl urâți pe satana, care este autorul miniciunii pe care ei o susțin! Ei sunt autori secundari! Autorul principal este cel viclean!

Sigur că a lua o atitudine, dar nu războinică, ci cât mai logică și pașnică este un lucru bun pentru că poți atrage atenția... unii s-au întors (n.red de la secte) văzând aceste atitudini pozitive.

Prin urmare, nu este rău, dar să nu vă aprindeți și apoi să vă pierdeți pacea lăuntrică și să vă țineți sufletul într-un întuneric. Să vă detașați de părerile lor neîntemeiate și să afirmați mereu Adevărul, dar atâta vreme cât nu îl batjocoresc!

Dacă cineva batjocorește învățătura curată de credință sau numele Lui Dumnezeu... te oprești! Să nu dați câinilor cele sfinte și să nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și să vă sfâșie pe voi!'', a răspuns ÎPS Teodosie.

Video


Citește și articolul - IPS Teodosie, răspuns la dilema unei adventiste care vrea să se convertească la Ortodoxie și să se căsătorească cu un ortodox, dar părinții ei se opun

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu următoarea întrebare de către o tânără de confesiune adventistă:

'Eu sunt adventistă, iar băiatul cu care vorbesc este ortodox. Aș vrea să fiu botezată în religia lui, iar pe viitor să ne căsătorim.

Însă nu știu dacă părinții mei ar fi de acord! Ce sfat îmi puteți da?'

'Sunteți majoră. Dumneavoastră puteți hotărî, chiar dacă părinții dumneavoastră nu ar fi de acord.

Faceți pasul acesta dacă simțiți că Ortodoxia este adevărata credință! Și nu mai zăboviți!

Nu știu de unde sunteți. Să oprim această întrebare ca să vorbesc și eu cu persoana aceasta.', a răspuns IPS Teodosie, Ahiepiscopul Tomisului.

Întrebarea a fost adresată în cadrul dialogului cu credincioșii - 'Cuvântul ierarhului' de la Radio Dobrogea, difuzat în fiecare joi, de la ora 18.

Citește și articolul - Arhiepiscopia Tomisului îl pune la punct pe ''talentatul scriitor Vasile Bănescu'', în urma unor noi atacuri de ''noaptea minții'' adresate ÎPS Teodosie

enter image description here

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.