Ce este preotul în mintea unora?

Ce este preotul în mintea unora? Pentru cei ce nu-l cunosc este un hoț și e plin de bani, pentru cei ce ii stau aproape, preotul este omul cel blând, milostiv și omul plin de har!

Unii care nu au stat pe lângă un preot, cred că preotul se lăfăie în bogăție, alții care au crescut în Biserică, au văzut că preotul este o jertfă vie!

Multi judeca preotii ,ii înjură ,ii insultă și totuși preotul se trezește noaptea și face pentru întreaga omenire, Sfânta Liturghie ! Ore întregi de stat în picioare să-i pomenesca pe toți și până la urmă rămâne cu sintagma ,, este un hoț "!

Nu mă supără jignirea nimănui, ( fiecare își are nivelul lui ) pentru că el,preotul, nu slujeste lumii, ci lui Dumnezeu.

Hristos Însuși a fost batjocorit ,umilit, scuipat... Nu uitați însă, preoții sunt aleșii lui Dumnezeu! Nu oricine poate fi preot, preoția nu este o meserie, preoția este o chemare , misiunea este una extrem de grea!! Nu este la îndemâna oricui, sa înțeleagă asta.

,, Și nimeni nu-și ia cinstea asta singur ci dacă este chemat de Dumnezeu după cum și Aaron "(Evrei 5,4)


Citește și articolul - Un preot bețiv mai are har? IPS Teodosie: Dacă îl vezi pe preot într-un șanț, să faci aceasta, precum a spus Sf. Ioan Gură de Aur / Video

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu următoarea întrebare, în cadrul podcastului de dialog cu credincioșii - 'Cuvântul ierarhului' de la Radio Dobrogea: Un preot bețiv mai are har?

'Harul vine de la Dumnezeu când face o Sfântă Taină. Sf. Ioan Gură de Aur are următorul cuvânt: Dacă îl vezi pe preot într-un șanț, să îl iei să îți boteze fiul tău dacă ai nevoie!

Pentru că în Sfintele Taine lucrează mai ales Dumnezeu. El este săvârșitorul Sfintelor Taine! Dacă preotul nu a fost oprit de la slujire, Dumnezeu lucrează!

Avem imaginea când se văd mâinile legate ale preotului nevrednic, dar și mâna Lui Hristos liberă, care binecuvintează și împlinește slujba preotului!', a răspuns IPS Teodosie.

Radio Dobrogea transmite 'Cuvântul Ierarhului', dialog duhovnicesc cu ascultătorii în fiecare joi, între orele 18.00 - 20.00.

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.