ÎPS Teodosie, mesaj de 1 Decembrie: Multe au trecut peste România, din toate ne-a izbăvit Dumnezeu! Să nu ne întristăm de toate curentele care vin asupra noastră! / Video

'Este ziua noastră a tuturor! Este o zi de referință, când s-au împlinit rugăciunile voievozilor, a tuturor ierarhilor și a cuvioșilor părinților noștri!

Să fim bucuroși că ziua aceasta ne întâmpină cu pace, cu credință și nădejde că vom dăinui multă vreme aici!

Să îi învățăm pe copiii noștri, pe nepoți, ce înseamnă jertfele înaintașilor, cum s-a putut făuri țara noastră să fie întregită, cu toate provinciile! Să simțim cu toții românește și creștinește!

Dacă ieri a fost Ziua Spirituală a tuturor Românilor, prin cel care ne-a creștinat și ne este părinte duhovnicesc și în timpul vieții de acum și până la sfârșitul veacurilor, iată că acum, astăzi, ne aducem aminte de toți eroii luptătorii români și de toți cei care s-au jertfit pentru libertate, demnitate, pentru credință și pentru a avea glia străbună cu adevărat, o moștenire a tuturor românilor!

Să ne felicităm unii pe alții! Vă felicit, dragi credincioși de aici, pe cei care ne urmăriți și pe toți românii din țară și de pretutindeni! Această zi să o ținem cu bucurie și cu nădejde! Să ne dăruim unii altora cele mai frumoase, scumpe, sfinte sentimente! Să nu încetăm a ne iubi și a fi solidari aici în țară și în afară!

Să avem parte de zile și ani cât mai îmbelșugați de daruri sufletești și de cele necesare vieții acesteia! Să lăsăm copiilor noștri această zestre frumoasă, o țară cea mai frumoasă, liberă și un popor atât de entuziast și bun!

Să nu ne întristăm de toate curentele care vin asupra noastră! Multe au trecut peste România, din toate ne-a izbăvit Dumnezeu!', a spus ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, după slujba de Te Deum.

VIDEO

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.