ÎPS Teodosie atrage atenția preoților: Trebuie să întrebe aceasta înainte ca un bărbat și o femeie să fie nași de botez! - Video

ÎPS Teodosie a fost chestionat cu următoarea întrebare:

'Doamne, ajută! Prietena mea este căsătorită de 23 de ani, doar la starea civilă. În acest timp, ei au botezat un copil împreună.

Ea a zis Crezul, iar el l-a ținut în brațe. În viitor vor să se cunune în biserică! Va fi valabilă cununia religioasă, având în vedere că au botezat în acest timp?'

'Nu prea este normal. Și eu am avut astfel de situații, când făceau Botezuri la Cumpăna. Întâi îi întrebam: Care nu sunt căsătoriți și vor să boteze împreună? Să boteze doar unul dintre ei! Preoții trebuie să facă cunoscut aceasta și (n.red. să îi întrebe)!

'Trebuie să fim foarte atenți! Pentru că dacă botează amândoi se încuscresc (n.red. devin rude) și apoi se căsătoresc... devine o anomalie!

Este împotriva Sfintelor Canoane!', a răspuns ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”.

Dialogul este transmis, de regulă, în fiecare joi de la ora 18, pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.

Săptămâna aceasta dialogul cu credincioșii va fi transmis, marți, de la ora 18. Întrebările se trimit doar pe mail, la adresa radiodobrogea@gmail.com.

Video

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.