Să fac yoga sau parapsihologie? Pr. Sofian Boghiu a spus clar dacă aceste practici sunt compatibile cu Ortodoxia

'Părinte, ce ne spuneți despre cei care practici rugăciunea inimii, dar împărtășesc o învățătură străină de cea ortodoxă? De pilda yoga sau parapsihologia?

Cred că Dumnezeu nu ascultă rugăciunile lor. Aceste practici sunt niște proceduri străine de neamul nostru, de mentalitatea noastră și nu sunt născute prin Hristos și pentru Hristos.

E un fel de fățărnicie a rugăciunii, o înșelare. Amestecă lucrurile ca să ne pară adevărate: yoga, de pilda, cu rugăciunea lui Iisus.

Ca de la cer la pământ este deosebirea de mare! Sunt vrăjitoare și vrăjitori care au cate o icoana la ei. Si se uită la icoană și spun niște lucruri, niște ghicituri. E o înșelare a credincioșilor care cer această consultație de la vrăjitoare.

Nu se poate împăca Duhul lui Dumnezeu cu minciuna aceasta, cu aceasta fățărnicie. După faptele lor îi veți cunoaște. Acești oameni, care amestecă Rugăciunea Lui Iisus cu yoga, dacă ne uitam bine și atent la viața lor, vedem că, de obicei, calcă pe alături. Viața lor e alta.

Chiar în yoga se întâmplă niște lucruri foarte discutabile. Multe necuviințe. Cei care fac yoga știu la ce mă refer.', a spus părintele Sofian Boghiu. Vedeți integral pe Mărturisitorii.ro.

enter image description here

Citește și - Gândirea pozitivă și dezvoltarea personală au sau nu legătură cu Ortodoxia?

'DESPRE GÂNDIREA POZITIVĂ ȘI DEZVOLTAREA PERSONALĂ

Gândirea pozitivă și dezvoltarea personală nu sunt specifice Ortodoxiei. Acestea nu au nicio legătură cu dimensiunea vieții duhovnicești: despătimirea, luminarea și îndumnezeirea.

Gândirea pozitivă reflectă de cele mai multe ori proiecții înșelătoare și o falsă realitate, lipsidu-l pe om de simțul pocăinței. Gândirea pozitivă nu are nicio legătură cu Ortodoxia!

Sfinții Părinți nu au gândit pozitiv, ci au teologhisit în strânsă legătură cu Revelația dumnezeiască. Ei au îndemnat la trezvie și bună nădejde, având ca țintă permanentă unirea cu Hristos.

Dezvoltarea personală este întotdeauna antropocentristă, are în vedere omul egoist care se realizează existențial la dimensiunea lumii văzute și nevăzute, fără constrângeri dogmatice sau "ascultări" bisericești.

Dezvoltarea personală este un "evoluționism" sincretist de la om, la "supra-om", care folosește toate mijloacele pe care omul le are la dispoziție în existența lui, pentru a se îmbogăți în cunoașterea empirică și metafizică, și în înțelegerea realității, și a-l așeza, pe beneficiar, pe coordonate corecte, morale, în relația cu semenii lui.

Și Biserica acceptă "dezvoltarea personală" pe verticală, și chiar "evoluționismul", dar nu de la animal la om, nici de la om la "supra-om", ci de la om la dumnezeu, prin Iisus Hristos, Domnul nostru!

Așadar, "gândirea pozitivă" și "dezvoltarea personală" nu pot fi decât în Dumnezeu, după Adevărul Hristos, călăuze neînșelate și îndrumători duhovnicești avându-i pe Sfinții Părinți ai Bisericii.', a scris părintele Claudiu Buză, pe Facebook. Vezi continuarea articolului aici!

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.