IPS Teodosie îi răspunde cu 'iertare creștină' lui Adrian Papahagi, care a făcut o nouă tulburare în Post, afirmând că ierarhul nu va 'prinde Paștele viitor' în funcție

Arhiepiscopia Tomisului a transmis un comunicat de presă, cu privire la remarcile jignitoare ale lui Adrian Papahagi.

Acesta se pare că atacă tot mai virulent Biserica, alegând perioadele de Post pentru a face tulburare în rândul credincioșilor.

Comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului

'În contextul tulburărilor generate de afirmațiile domnului Adrian Papahagi, exprimate pe pagina sa de Facebook și preluate de publicația Dobrogea Live, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:

Regretăm violența discursivă a domnului Adrian Papahagi, cadru didactic al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, proferată în mai multe rânduri la adresa Arhiepiscopului Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie.

În ceea ce privește psihoza creată în jurul „clarvăzătoarei” de la Tomis (o ficțiune născută pe marginea unei discuții cu caracter privat, înregistrate și prelucrate ilegal), Arhiepiscopia Tomisului consideră cel puțin hilar faptul că un cercetător de talia profesorului Adrian Papahagi nu a avut, îndeajuns, tăria morală și spiritul critic de a-i rezista.

Caracterizărilor de natură jignitoare, precum și „speranței” că „Pr. Teodosie nu mai prinde Paștele viitor ca ierarh” (apreciată de noi ca fiind cu potențial de a crea temere persoanei vizate), exprimate de domnul Papahagi în postarea din Ajunul marii sărbători a Schimbării la Față, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie le răspunde prin iertarea creștină și speranța că, atât domnul Adrian Papahagi cât și Înaltpreasfinția sa, vor prinde multe sărbători ale Învierii Domnului, cu sănătate și putere de muncă, în slujba Bisericii și a națiunii', transmite Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

Ce a scris Adrian Papahagi

Textul la care face referire Arhiepiscopia Tomisului, în comunicatul de mai sus, a fost publicat pe Facebook, în urmă cu două zile, de Adrian Papahagi.

„Asta mai lipsea la Tomis: "clarvăzătoare" în loc de Hristos.

Mi-e și milă de Pr. Tănăsescu, obligat să combată și să ironizeze oameni onorabili, știind perfect ce mizerie apără și ocultează. Și-a recăpătat libertatea; sper să-și recapete și demnitatea.

În fine, sper că Pr. Teodosie nu prinde Paștele viitor ca ierarh. Ar fi benefic pentru Biserică, care scapă de un personaj smintitor, pentru națiune, care scapă de un putinist, și pentru el, care astfel își mărește șansele de mântuire prin penitență și ascultare la o mănăstire“, a scris Adrian Papahagi pe Facebook.

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.