Izvorul Tămăduirii - 21 aprilie. Sărbătoare închinată Maicii Domnului / Video

Izvorul Tămăduirii este o mare sărbătoarea închinată Maicii Domnului, fiind trecută în calendar în vinerea din Săptămâna Luminată.

Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii aminteşte de o minune petrecută în apropierea Constantinopolului. Maica Domnului i-a descoperit împăratului Leon cel Mare (457-474), înainte de urcarea sa pe tron, un izvor cu apă vindecătoare.

Împăratul Leon, mergând printr-o pădure, a întâlnit un orb rănit ce îşi căuta drumul. Leon l-a luat de mână ca să îl conducă, însă, la cererea orbului de a-i da apă, a plecat să caute. Negăsind, a auzit glas Maicii Domnului care i-a indicat locul unde va găsi apă pentru a potoli setea orbului şi pentru a-i unge ochii lipsiţi de vedere.

Urmând cele auzite, Leon a găsit izvorul, care s-a dovedit a fi tămăduitor. Orbul şi-a astâmpărat nu numai setea, dar şi-a recăpătat şi vederea. După ce a ajuns împărat, Leon a ridicat în acel loc o biserică. Mai mult, cu apa acelui izvor s-au vindecat mulţi bolnavi de-a lungul timpului.

Citește și - Izvorul Tămăduirii. Minunea vindecării împăratului Leon cel Înțelept, aflat pe patul de moarte

enter image description here

VIDEO

Site-ul abcortodox.ro se bazează exclusiv pe veniturile obținute din afișarea de reclame, dacă doriți să susțineți publicația abcortodox.ro, vă rugăm să nu blocați reclamele.